Evo što će se sve dogoditi ako nevrijeme spriječi sraz Hrvatske i Slovačke

Hrvatska, slovačka, RUJEVICA

Kako sada stvari stoje, svi koji će pohoditi na posljednji i odlučujuću utakmicu kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine između Hrvatske i Slovačke u subotu navečer na Rujevici, morat će se pripremiti za borbu s ružnim vremenom. Naime, za subotu navečer najavljeno je nevrijeme i to dosta jako, što znači da uključuje kišu, vjetar i hladnoću, piše net.hr.

No, manji je problem kako će se navijači osjećati na riječkoj Rujevici, veći je problem mogu li igrači uopće igrati po takvom nevremenu i što bi se dogodilo u slučaju da suci odluče odgoditi utakmicu? Sličnu smo situaciju imali prije malo više od dvije godine kada je utakmica Hrvatske i Kosova na Maksimiru odgođena zbog potopa i jake kiše.

Kada bi se igralo?

Žuti, narančasti i crveni alarm

Sada se ista pogreška neće dogoditi, ako dođe do odgode dakako. A nažalost, prognoza kaže baš da će padati jaka kiša i to kroz cijelo popodne i večer. DHMZ je izdao čak tri alarma za Rijeku. Žuti zbog vjetra, a to već može predstavljati dosta problema i bilo je slučajeva da su se utakmice odgađale zbog prejakog vjetra. Nadalje, oglašen je i narančasti alarm zbog mogućeg jakog nevremena, a kakva bi to bila prognoza da nemamo i crveni alarm. Zloglasni “red alert” na snazi je zbog, eto vraga, velike količine kiše koja će pasti na to područje.

Tko zna, možda sada u HNS-u žale što se utakmica nije prebacila u Zagreb, Osijek, Split ili gdje već jer kako prognostičari kažu, u Rijeci se sprema apokalipsa.