Europsko prvenstvo 2020. godine na programu HRT-a

hrvatska reprezentacija

Sjajne vijesti za sve one koji su bili nezadovoljni što HRT ne prenosi vatrene.

Kako doznaje Večernji list, HRT je otkupio prava na prijenos vatrenih za Europsko prvenstvo.

Podsjetimo kako je prava prijenosa prijateljskih, Lige nacije i kvalifikacijskih utakmica u ovom ciklusu imala Nova TV, a Vatrene smo posljednji put na HRT-u gledali na Svjetskom prvenstvu 2018. godine kada su izabranici Zlatka Dalića osvojili srebrnu medalju.

Nakon Rusije vatreni su 'preselili' na Novu TV, a to je bio samo još jedan povod da platitelji pretplate iskažu nezadovoljstvo jer je HRT već ranije ostao bez prava prijenosa utakmice utorkom u sklopu Lige prvaka.

Sredstva ćemo pronaći iz drugih dijelova programa tj. kuće. Naravno, morali smo se nečega odreći, ali sve što je u javnom interesu nećemo dirati - poručio je Bruno Kovačević.

Hrvatska radiotelevizija sa iznimnim zadovoljstvom objavljuje kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

- Od početka nadmetanja za prava emitiranja, HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje Hrvatske nogometne reprezentacije.