Europski Superkup: Barca slavila u čudesnoj utakmici s 5:4

FC Barcelona, Sevilla, super kup
To je četvrti trofej Barcelone u kalendarskoj 2015. godini, a prvi u novoj sezoni, piše Hrt.hr.

Sevilla je sjajno počela i povela je nakon nepune tri minute igre sjajnim pogotkom Argentinca Banege iz slobodnog udarca. Gotovo identičan gol je na drugoj strani u sedmoj minuti iz slobodnog udarca postigao Leo Messi. To je bio 23. Messijev pogodak Sevili u karijeri.

Još jedan sjajan gol iz slobodnog udarca došao je u 16. minuti, izborio ga je Ivan Rakitić, a argentinski čarobnjak je iz nešto veće daljine opet bio precizan - Barca je preokrenula početni zaostatak za samo 13 minuta.

Niz golova iz slobodnjaka je stao, ali ne i katalonski niz pogodaka. Na 3:1 povisio je Rafinha u 44. minuti, a na 4:1 Luis Suarez u 52. minuti.

Smanjio je u 57. minuti kapetan Seville Jose Antonio Reyes.

Onda je nepromišljeno Mathieu potegnuo za dres suparničkog igrača i dosuđen je kazneni udarac koji je s malim zaletom sigurno realizirao Kevin Gameiro. Od dobivene utakmice Katalonci su primitkom dva jeftina gola i vratili nadu suparniku.

Konopljanka je u 82. minuti izjednačio na 4:4, Barca je bila oslabljena izlaskom Inieste i nije imala snage za povratak pa su uslijedili produžeci, no europski prvak ipak je uspio izbjeći jedanaesterce.

Messi je pucao u živi zid, vratar Seville obranio je udarac nakon odbijanca, a onda je iskusni Pedro u 113. minuti pogodio za konačnih 5:4 u zadnjim trenucima imala je Sevilla zicer za izjednačenje, ali promašila je nemoguće.