Europa minimalni cilj

- Letvicu smo opet postavili jako visoko, jer i u ovoj godini želimo napasti duplu krunu. Istina, zadovoljio bi nas i jedan trofej, dok je ponovni izlazak u Europu minimalni cilj koji smo postavili pred sebe. Dakle, može se reći da je dupla kruna želja, osvajanje jednog trofeja cilj, a izlazak u Europu imperativ, izjavio je Jović.

Danas je Zrinjski u nešto boljoj situaciji nego na startu 2008., ali u težoj nego na startu 2009. Podsjetimo, 2008. Mostarci su čekali dosta udaljeni od Europe (dvanaest bodova zaostatka za Modričom i četvrtfinale Kupa), dok su u prošlu godinu ušli praktički za zajamčenim mjestom u Europi.

- Nekoliko puta smo ponovili da je, s obzirom na bodovni zaostatak za Širokim Brijegom i činjenici da smo u polufinalu Kupa, borba za duplu krunu naša realnost, ali isto tako smo svjesni da ćemo se za ponovni plasman u Europu morati puno više namučiti nego u prošloj sezoni kada smo drugi dio sezone čekali sa šest bodova prednosti u odnosu na Slaviju. Ipak, ja sam optimist, a isti temeljim na nekoliko činjenica, govori Jović.

- Znamo kako se osvajaju trofeji, imamo bolji raspored nego jesenas, pehovi s ozljedama bi trebali biti iza nas, dok najviše vjerujem u igrački kadar koji bi, nadam se, trebao biti baš onakav kakav želim, dodao je strateg Zrinjskog.

Mladi budućnost

Jović kaže kako će i u 2010. nastaviti priliku davati mladim igračima poniklim u omladinskoj školi.

- Šunjić je već danas afirmirani igrač, od Marina Aničića i Matea Sušića očekujem da u ovoj godini nastave potvrđivati svoj potencijal, dok će priliku da krenu njihovim stopama sigurno dobiti Josip Aničić, Mile Pehar i još neki igrači iz juniorskog pogona. U svakom slučaju, sve je na njima, izjavio je Jović.

Kako do Europe?

Do šestog uzastopnog plasmana u Europu Zrinjski može na više načina, točnije pet, a u dva sam odlučuje o svojoj sudbini – jedan je da osvoji Kup, a drugi da završi na jednoj od prve tri pozicije u prvenstvu. Zrinjski do međunarodne scene može i “zaobilaznim putem” – poraz u finalu Kupa bit će mu dovoljan samo ako bi bolji u finalu osvojio i naslov prvaka (primjerice Borac), četvrto mjesto samo u slučaju da finalisti Kupa završe u Top 3 (nerealno), a slabiji plasman samo ako bi neki klubovi, kao prošle godine, opet ostali bez licenci (nerealno).

Dnevni list