EP: Španjolska-Irska 4:0

U susretu 2. kola C skupine Eura u Gdanjsku su nogometaši Španjolske svladali Irsku s 4:0 (1:0). Španjolska i Hrvatska su sada na čelu skupine s po četiri boda, ali Španjolci su prvi zbog bolje gol razlike, a Irska je prva reprezentacija na ovom Euru koja je izgubila sve šanse za plasman u četvrtfinale.

Pred 40.000 gledatelja na stadionu PGE Arena sudio je Pedro Proenca iz Portugala. Strijelci za Furiju bili su Fernando Torres (4. i 70. minuta), David Silva u 49. te Cesc Fabregas u 83.

Španjolci su od početka susreta krenuli u "petoj brzini" i do kraja su držali isti ritam. Stvorili su puno prilika, zabili četiri gola, a mogli su još barem toliko. Što se Irske tiče, udarac Coxa u 2. minuti sa 20-tak metara bila je jedina stvar vrijedna spomena.

Španjolska je povela već u 4. minuti. Smušenost irske obrane iskoristio je Fernando Torres, koji je iz blizine "zakucao" loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu ponovno je Španjolcima trebalo samo četiri minute da postignu gol. Udarac Torresa irski vratar je odbio do Davida Silve, koji je "zanjihao" trojicu braniča i lijepo plasirao loptu u mrežu za 2-0 u 49. minuti.

U 70. minuti nakon niza odličnih obrana Given je "kapitulirao". Irci su izgubili loptu u sredini, a David Silva u kontru izbacuje Torresa, koji pogađa za 3-0.

Konačnih 4-0 postavio je Fabregas u 83. minuti.

izvor: rtl.hr