Englezi proglasili Kovačića pojačanjem sezone! 'Lebdi po terenu, a lopta mu se lijepi za noge'

Mateo Kovačić, Mateo Kovačić
Ne mogu se načuditi nogometni stručnjaci diljem svijeta Mauriziju Sarriju i njegovoj brzinskoj transformaciji Chelseaja. Talijanski stručnjak i bivši trener Napolija transformirao je u vrlo kratkom roku Chelsea u ubojiti napadački stroj te brzo u momčad implementirao svoju nogometnu filozofiju.

Sarri je dao "ključeve" momčadi sjajnom Belgijcu Edenu Hazardu koji igrom dominira, a našem reprezentativcu i bivšem Dinamovcu Mateu Kovačiću toliko potrebne minute da dokaže na terenu o kakvom je igraču riječ.

Na njegove igre hladnokrvni nisu ostali ni britanski novinari, pa je tako Independent u ponedjeljak objavio tekst pod naslovom 'Kovačić - motor veznog reda 'bluesa' mogao bi postati pojačanje sezone!'

Superlativa u tekstu ne nedostaje, pa tako Independent u jednoj rečenici igru našeg veznjaka opisuje riječima 'Umjesto da trči, on lebdi po terenu, a lopta mu se lijepi za noge kao da su magnet'.

Kova je iz Real Madrida došao u Chelsea na posudbu ovog ljeta. Kako je u Realu igrao samo kad bi netko od srednje vezne linije Modrić-Casemiro-Kroos bio ozlijeđen, veliko je pitanje bilo kako će kotirati kod Sarrija.

No, novi Chelseajev trener imao je ideju kako iskoristiti Kovačićeve prednosti (brzina, dribling, pregled igre i defenzivni potencijal) i staviti ga u srce veznog reda zajedno s Jorginhom i Kanteom.

Mateo se odlično snašao i ostavio odličan dojam iako još nije zabio gol. Ugledni engleski medij Independent proglasio ga je najboljim ovosezonskim pojačanjem u Premier ligi. Nije neopaženo prošla ni njegova asistencija za Edena Hazarda u derbiju protiv Liverpoola.

Chelsea je trenutno treća momčad Premier lige, a u četvrtak ih očekuje utakmica Europske lige protiv mađarskog MOL Vidija. Ne treba sumnjati da će Mateo opet biti u prvom sastavu Sarrijeve momčadi.