Elvis Bibić: "Zadovoljan sam ekipom i okruženjem

bibić
U siječnju je stigao iz sarajevske Bosne, ali vrlo brzo se uspio nametnuti stručnom stožeru mostarskog kluba i već je odigrao deset utakmica za Plemiće ove polusezone.

Brzo se nametnuo

Krilini 20-godišnji nogometaš ističe, da je zadovoljan svojim napretkom i okruženjem u kojem se nalazi.

"Zadovoljan sam ekipom i okruženjem. Ovdje imam priliku napredovati i zaista za jednog mladog nogometaša mnogo znači kada ima priliku igrati na ovome nivou. Bilo bi još bolje da smo uspjeli izboriti Europu, ali imamo mladu i perspektivnu ekipu za budućnost."

Iako je došao iz niželigaške ekipe sarajevske Bosne, Bibić se vrlo brzo izborio za svoje mjesto i igra sve češće. U deset odigranih utakmica, postigao je i dva gola, uz jednu asistenciju. "Sigurno da nitko nije očekivio da ću tako brzo da se nametnem. Sretan sam, naravno, iako je u nekim utakmicama moglo i bolje, ali zajedno sa mladim Antom Radeljić, uspio sam se izboriti za mjesto u ekipi i moram biti zadovoljan."

Očekuje da potpiše profesionalni ugovor

Bibić je u Mostar došao u zimskom prijelaznom roku, kada ja uspješno prošao probu, nakon čega je potpisao amaterski ugovor. Zrinjski bi mu uskoro mogao ponuditi i profesionalni ugovor, čemu se i mladi nogometaš nada.

"Svakako da očekujem da potpišem profesionalni ugovor i vjerujem da će se to uskoro dogoditi", kaže mlada nada Zrinjskog.

Obzirom da je rođen u Sarajevu, Bibića smo pitali da li je imao poseban motiv igrati protiv sarajevskih klubova.

"Naravno, obzirom da dole nisam uspio dobiti priliku i nisam mogao zaigrati u nekom od sarajevskih premijerligaša. Posebno je uzbudljivo bilo igrati protiv Željezničara kada sam debitirao pod Bijelim Brijegom u dresu Zrinjskog", kaže mladi nogometaš, koji je inače igrao u kadetskoj ekipi tima sa Grbavice, a prvi meč za Plemiće je odigrao na Otoci protiv Olimpica.

Iskoristiti umor Širokog

Plemići će sutra dočekati Široki Brijeg, u hercegovačkom derbiju, koji je uvijek privlačio mnogo pozornosti, a Bibić vjeruje da njegova ekipa može do trijumfa.

"Idemo po pobjedu, jer se na neki način želimo iskupiti našim navijačima, obzirom da se nismo plasirali u Europu. Vjerujem da možemo iskoristi umor Širokobriježana, koji su u srijedu igrali finale Kupa i da možemo doći do tri boda", zaključio je Bibić u razgovoru za SCsport.ba.