FOTO  Ekipa Međugorja pobjednik 11. Memorijalnog međunarodnog turnira "Ljubinko Akšam" u Trebinju.

ŠN AS Međugorje
Ovaj vikend njihovi sumještani su postali prvaci svijeta u tenisu pobijedivši velesilu Francusku. Ovi dječaci su pokazali sličan uspjeh iz jednog malog mjesta pobjediti grad koji ima oko 2. miliona ljudi, grad Beograd. Tako su se našalili Međugorčani nakon pobjede u finalu.

Ekipa Međugorja pobjednik 11. Memorijalnog međunarodnog turnira "Ljubinko Akšam" u Trebinju.

Pobjedom u finalu od 2:1 protiv FK "Rad" iz Beograda, Škola nogometa "AS" Međugorje, pobjednik je 11. Memorijalnog međunarodnog turnira "Ljubinko Akšam", koji je tokom ovog vikenda održan u Trebinju.

Ovaj dvodnevni turnir ove godine bio je specifičan. Prvog dana turnira igralo se na Policama, (vanjski tereni), a drugog dana, zbog lošeg vremena, "mali nogometaši" svoje znanje i umijeće pokazali su na parketu Sportske dvorane "Miloš Mrdić".

U finalnoj utakmici sastali su ŠN "AS" Međugorje i FK "Rad" Beograd u kome su bolji bili igrači iz Međugorja i golovima najboljeg igrača turnira Noa Tadića slavili su sa 2:1. To je bila dobra i borbena utakmica tokom svih 25 minuta.

Borba za treće mjesto nije bila uzbudljiva jer je u dvoboju dviju ekipa iz Hercegovine - FK "Velež" iz Nevesinja pobijedio FK "Hercegovac" iz Bileće rezultatom 5:0.

Ekipa iz Međugorja je zasluženo osvojila prvo mjesto", istakao je organizator turnira Janković.

Najbolji golman turnira je Savo Radanović iz FK "Leotar".

Najviše golova postigao je Saša Đukić iz FK "Sutjeska" iz Nikšića.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Noa Tadić ŠN "AS" Međugorje.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa 2009. godišta iz Srbije, BiH i Crne Gore, Beograda, Posušja, Gruda, Čapljine, Ljubuškog, Mostara, Tomislavgrada, Nikšića, Podgorice, Međugorja, Nevesinja i Bileće.
Ovom prilikom se svi dječaci i roditelji zahvaljuju trenerima Danijelu Bajkuši - Bajkiju, Mladenu Pervanu - Mrđi i Željku Akmadžiću - Akmi iz škole nogometa AS Međugorje na svemu što pružaju našoj djeci i definitivno najboljim trenerima na ovim prostorima i šire, a to se vidi iz dana u dan.

Škola nogometa AS Međugorje u skupini je igralo:

ŠN AS Međugorje - Borca Kozarska Dubica 4-0.
ŠN AS MEĐUGORJE - HŠK ZRINJSKI MOSTAR 2:1.
ŠN AS MEĐUGORJE - FK HERCEGOVAC BILEĆA 0:1.

Četvrtfinale:
ŠN AS Međugorje - HŠK POSUŠJE 0-0. penali 3:2.


Polufinale:
ŠN AS Međugorje - HŠK VELEŽ NEVESINJE 1:1 penali 4:3.

FINALE:
ŠN AS MEĐUGORJE (BIH) - FK RAD BEOGRAD (SRBIJA) 2:1.

Idući vikend Škola nogometa AS Međugorje odlazi na Advent u Zagreb, te će usput odigrati prijateljske utakmice sa raznim nogometnim ekipama iz Zagreba.

Info: Škola nogometa AS Međugorje