FOTO/VIDEO  Džeko nisi ti veći od reprezentacije BiH

Već godinama, još od dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dvomeča s Portugalom 2011. godine, napadač Manchester Cityja svojim nezalaganjem izaziva bijes navijača BiH. S razlogom mu se zamjera bezvoljnost i nedostatak trke na utakmicama reprezentacije.

I kada nakon 60-ak minuta šetnje po kaznenom prostoru na utakmici protiv Egipta, navijači počnu skandirati "Džeko napolje" uvrijeđena zvijezda odluči dodatno provocirati navijače koji su u velikom broju došli u Innsbruck i platili bezobrazno skupe ulaznice, prenosi Index.hr

Sušić brani Džeku, Džeko napada Sušića

Iako je poslije utakmice izbornik Safet Sušić stao u obranu Dijamanta: "Edin ovo nije zaslužio, puno toga je dao reprezentaciji", te riječi nisu umirile obitelj Džeko.

Sušića je nakon pressice u hodniku napao Džekin otac Midhat što mu nije zamijenio sina prije skandiranja navijača. Zašto je uopće Midhat bio ispred svlačionice i odakle mu pravo da kritizira izbornika, kao da je riječ o omladinskoj školi, a ne o reprezentaciji?! Na Sušića se obrušio i sam Džeko izjavom da "samo Sušić zna što ga nije zamijenio, jer je dogovor bio da igra samo jedno poluvrijeme."

Džeko se zbog nepozivanja cimera Ibričića okrenuo protiv Sušića?

I da je zaista Sušić prekršio dogovor, a tvrdi da nije, to nije razlog da ga se napada tri mjeseca uoči povijesnog nastupa u Brazilu. Papetu se može zamjeriti taktičko neznanje, popustljivost, pozivanje igrača iz bratove menadžerske agencije, ali ne i to da ne stoji iza svojih nogometaša. U pet godina na kormilu reprezentacije BiH nikada od njega nismo čuli ružnu riječ ni o reprezentativcima ni o čelnicima Saveza.

Zašto je Džeko baš sad odlučio okrenuti leđa izborniku? Izvori iz reprezentacije kažu da je razlog nepozivanje najboljeg Džekinog prijatelja i cimera Senijada Ibričića koji je uoči Egipta ispao iz reprezentacije.

Zamalo otjerao junaka Hajrovića...

Nažalost, ovo nije prvi put da Džeko radi protiv reprezentacije. Dovoljno je da se vratimo na kraj prošlih kvalifikacija kada je na Twitteru izvrijeđao Izeta Hajrovića, nogometaša koji se dvoumio između švicarske i bh. reprezentacije.

Hajrović je ipak odlučio zaigrati za BiH, Sušić ga je pozvao za Slovačku, što je uvrijedilo Džeku koji je u posljednji trenutak došao na okupljanje. Podsjetimo da je Hajrović golčinom u Slovačkoj odveo BiH na Svjetsko prvenstvo, te da su upravo protiv Egipta navijači tražili da nogometaš Galatasaraya zamijeni Džeku.

... i sramotno psovao navijaču

Kao što "slučaj Ibričić" nije prvi u kojem je Džeko sebi dao za pravo da odlučuje tko treba igrati, a tko ne, ni "slučaj navijači" nije prvi. Nogometaš Manchester Cityja sramotno je psovao navijaču poslije poraza od Portugala 2009. godine.

"Kad dođeš kod nas i kad budeš tražio pare, jebat ću ti mamu u pi... Nemoj da bi se usudio, ja ću ti ta usta razvaliti", prijetio mu je Džeko.

Kako vratiti izgubljeno povjerenje? Zalaganjem i golovima!

Džeko, najkvalitetniji nogometaš kojeg BiH ima, na posljednjim utakmicama reprezentacije ne pokazuje svoju klasu. Umjesto što za svoje loše igre krivi druge, bolje bi bilo da u sljedećim utakmicama natopi dres znojem i počne raditi ono što mu je zadatak - zabijati golove. Samo tako će vratiti izgubljeno povjerenje.

"Džeko, do jučer si bio sirotinja kao i mi, a sad djecu šamaraš", doviknuo je netko iz gužve, a Dijamanta je linča ogorčenih Zeničana spasio kapetan Spahić koji je smirio situaciju.

Piše: Armin Hasanbegović

Izvor: index.hr