Džafić: Otvorena utakmica za publiku

Premijer liga: Velež - Zrinjski 3:1
- Situacija je takva kakva jeste i moramo se prilagoditi. Uglavnom smo u dosadašnjih 15-tak dana i radili na osvježavanju ekipe i da u fizičkom i psihološkom smislu budu spremni za utakmice. Ni raspored nam nije pretjerano išao na ruku, ali u ove tri utakmice u svakoj su igrači davali maksimum na terenu, ističe Džafić.

Na put u Gradačac nisu pošla trojica nogometaša. Zbog trećeg žutog kartona susret u Gradačcu preskočit će Milan Knežević, Amer Mahinić i Denis Zvonić. S druge strane u autubusu je svoje mjesto našao i iskusni Mustafa Kodro, koji je upravo zbog „žutice" susret sa Željezničarom gledao sa tribina. O šansama u sutrašnjoj utakmici Džafić kaže:

- Mislim da nas čeka veoma dobra utakmica za gledatelje. Zvijezda je protivnik koji se voli nadigravati. U Gradačcu nikada nema nekih pritisaka, publika je izuzetno gostoprimljiva, a stadion je za naše uvjete zaista fantastičan. Zbog svega toga, ali i činjenice da ipak u Gradačac idemo na neki način rasterećeniji nego što je to bio slučaj u protekle tri utakmice, sigurno je jedno da ćemo se nadigravati. Zbog toga vjerujem da će publika uživati, a nadamo se da ćemo doći i do bodova. Ovakve utakmice su uvijek dobro došle za mlade igrače, naglašava Džafić.

fkvelez.ba