FOTO  DVADESET GODINA OD TITULE Sprema se "Bijelo-crvena noć" u Čitluku

HNK Brotnjo, Crveno bijela noć, donatorska večer
HNK Brotnjo

Gotovo dvadeset godina prošlo je od kada je HNK Brotnjo osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

U sezoni 1999/2000 Brotnjo je pobijedilo u doigravanju za prvaka BiH Budućnost iz Banovića. Presudan je bio gol u gostima Čitlučana. U Banovićima je završilo 1:1, dok se uzvrat na Barama odigrao bez pogodaka, što je ispisalo povijest kluba iz Čitluka. 

To je bio jedini naslov prvaka kluba iz Čitluka koji je udjedno osigurao nastup u Ligi prvaka.

U prvoj utakmici 1. pretkola, Brotnjo je poraženo rezultatom 4:0 od litavskog Žalgirisa. U uzvratu pred punim tribinama stadiona Bare, Brotnjo je slavio s 3:0 no taj rezultat ipak im nije bio dovoljan za prolazak u drugi krug gdje ih je čekao slavni škotski Rangers.

HNK Brotnjo,Crveno bijela noć,donatorska večer

Godinu kasnije, sudjelovali su u Kupu UEFA, u izlučnom dijelu natjecanja. Poraženi su od norveškog Vikinga 1:1 i 1:0. U sezoni 2002./03. klub je igrao i Intertoto kup ispavši od Zuricha.

Danas se Brotnjo natječe u drugoj ligi FBiH jug. Momčad je sastavljena većinom od domaćeg kadra.

Uprava kluba ovih dana se sprema za već tradicionalnu "Bijelo - crvenu noć", odnosno donatorsku večer. Ove godine ona će biti u znaku obilježavanja dvadesete obljetnice od osvajanja naslova prvaka.

"Ove godine naša tradicionalna "Bijelo-crvena noć" bit će u znaku dvadesete obljetnice od naslova koji će se u Čitluku zauvijek pamtiti", kažu iz uprave kluba za hercegovina.info.

Sredstva prikupljena 19. veljače u Hotelu Brotnjo (19 sati) u Čitluku, gdje će se svečanost i održati, uložit će u infrastrukturu: "Novčana sredstva koja prikupimo, za početak ćemo uložiti u izgradnju terena s umjetnom travom, ali i za opremanje trening dvorane. Našoj djeci i budućim naraštajima želimo osigurati optimalne uvjete za njihov rad i razvoj", kazali su iz čitlučkog kluba za hercegovina.info.

Kako saznajemo, na svečanosti će nazočiti i velika većina igrača koji su prije dvadeset godina donijeli naslov prvaka u Čitluk i tako se upisali u sportsku povijest ovog malenog grada.