Dva sjajna premierligaša u lovu na mladog Hrvata

GNK Dinamo, HKK Široki Brijeg, Alen Halilović, FC Barcelona, Dinamo, Hrvatska zemlja, Alen Halilović

... Halilović je sve bliže odlasku iz Barcelone, piše net.hr.

Nije tajna da bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić želi Halilovića vidjeti u svom West Hamu. U klubu imaju novce, no vjerojatno niti sam nije računao na "ulet" Evertona koji je, navodno, itekako zainteresiran za mladog Hrvata. Sad oba kluba nude oko šest milijuna eura uz opciju da ga Katalonci kroz sljedeće dvije godine natrag otkupe.

Priča 19-godišnjeg Vatrenog od prelaska iz Dinama u Barcelonu pa do danas sve je samo ne lijepa. Po dolasku u Barcelonu prošloga ljeta, Luis Enrique ga je priključio prvoj momčadi u pripremnom periodu, pratio ga i za prijavljivanje za Ligu prvaka, no, struka je procijenila kako je za Halilovića bolje da se kali u Barceloni B. Barcelona B odigrala je kriminalnu sezonu.

Težak život u Barceloni B

Momčad koja u svojim redovima ima čitav niz talentiranih igrača, dvojica su sada i priključena prvoj momčadi Sandro i Munir, ispala je u treću španjolsku ligu. A Haliloviću "ne pada na pamet" da igra treću ligu.

Tada se pojavila opcija oko posuđivanja Halilovića Sevilli, no sportski direktor Andalužana rekao je kako mu ne treba igrač njegovih kvaliteta.

Enrique je i sam kazao kako su ga svi razočarali u drugoj momčadi ali izabrao je Halilovića, Munira i Sandra za američke pripreme. Nekoga je morao, to je bilo najbolje od najboljih u drugoj momčadi.

Svjetlo na kraju tunela

Međutim, Munir i Sandro su, trenutno, očito ispred 19-godišnjeg rođenog Dubrovčanina i za Halilovića bi najbolje bilo da nađe klub u kojem će igrati i razvijati kao igrač. Bez sumnje, u njemu leži veliki kapacitet ali glava je ono što ponekad muči i trebalo bi poraditi na mentalnoj čvrstoći.

Stoga, West Ham i Everton su sjajne opcije za nastavak njegove karijere a dolaskom u bilo koji od ove dvije nogometne institucije u Premiershipu jamčile bi mu više minuta nego što je to sada slučaj u prvoj momčadi katalonskog diva.