Duvanjska nogometašica Branka Bagarić: 'Sretna sam - moj trud se isplatio'

Branka Bagarić , nogometašica, Tomislavgrad
Branka Bagarić je duvanjska srednjoškolka, učenica trećega razreda Gimnazije Marka Marulića. Njezinim sumještanima je poznata kao izvršna nogometašica, a ljubav prema lopti pokazala je u vrlo ranome djetinjstvu o čemu je svojevremeno za Slobodnu Dalmaciju pisao naš Petar Miloš. Piše Tomislavcity.

U svibnju prošle godine obnoljen je tomislavgradski ženski nogometni klub Duvanjka koji danas djeluje pri HNK Tomislav kao jedna od sekcija. Naravno, među prvima koja se odazvala radu kluba bila je i Branka. Na prvome treningu pridružilo joj se petnaestak duvanjskih zaljubljenica u nogomet. Ubrzo se krenulo ozbiljnijim radom pod vodstvom trenenera Josipa Kovačevića te natjecanjem u Ligi Federacije. U svojoj prvoj sezoni natjecanja duvanjske nogometašice osvojile su 5. mjesto. (Sudjelovalo je osam klubova). U prvoj sezoni Branka je dala četiri gola, a njezina suigračica Mara Perić devet golova. No, sudeći po vatrenoj igri na startu natjecanja u ligi, vrijeme ovoga kluba tek dolazi.

Branka igra zadnjega veznoga igrača i njezina vještina nogometanja je gotovo nevjerojatna, a srećom i prepoznata od ljudi iz svijeta športa.

Tako je Branka danas primila službeni poziv za nastup u reprezentaciji Bosne i Hercegovine za izgračice do 17 godina.

- Počašćena sam ovom ponudom i jako iznenađena, ali i sretna jer se sav moj trudi isplatio. Imam veliku podršku prijatelja i obitelji. Danas imamo trening pa ću o tomu više doznati. Mama i tata su vrlo ponosni, a braća za ovu informaciju još ne znaju jer danas nisu kod kuće.

U obitelji Bagarić nogomet se itekako živi. Brankin stariji brat Josip (25) trenira za seniore HNK Tomislav, a brat blizanac Ivan za juniore istoga kluba.

Zadovoljni i sretni zbog ovoga uspjeha su i Brankine suigračice, uprava HNK Tomislav i trener Josip.

-Toliko sam sretan i ponosan na cure da to ne mogu riječima opisati. Ovo je veliko priznanje za sve nas u klubu. Ovo je tek početak, a ako Bog da najbolje tek dolazi. Hvala izborniku bh reprezetnacije i legendarnome nogometašu Nikoli Nikiću, napisao je trener duvanjskih nogometašica Josip Kovačević na svojoj Facebook stranici.

U video prilozima pogledajte zapis s prvoga treninga novobnovljenoga kluba iz svibnja prošle godine te zapis otprije desetak godina koji je već tada dokazao veliki talent Branke Bagarić. Želimo joj puno sreće, zdravlja i uspjeha u daljnjoj športskoj karijeri.