Dudu:Neka me tuži, pa ćete svi saznati tko je Zdravko Mamić!

Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Eduardo da Silva, Zdravko Mamić, Darijo Srna, eduardo, Eduardo da Silva, Liga prvaka, Eduardo da Silva, eduardo vatreni, Darijo Srna
U subotu navečer je opet bio pravi Eduardo. Nakon serije odigranih utakmica ušao je u seriju postignutih golova. Nedjelja je, međutim, osvanula uz opetovane teške optužbe na račun Eduarda, a čiji je autor izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić. Ukratko, Mamić je optužio bivšeg igrača Dinama da mu je na razne načine (kupnja kuće u Brazilu, plaćanje auta, stana i liječničke skrbi) dao vlastiti novac, a da je Eduardo nezahvalan čovjek koji je sve to zaboravio i ne želi mu vratiti ništa od lukrativnih transfera u Arsenal odnosno u Šahtar. Zdravko Mamić, kako javno navodi, tužit će privatno Eduarda i tražiti milijun eura nadoknade, piše jutarnji list.

- Gledajte, nemam namjeru da sada odgovaram na svaku neistinu kojima se služi da bi me diskreditirao. Mogu samo kazati da bih jedva dočekao da me tuži sudu pa da onda tamo pokažemo svi sve dokumente. Tada bi se doista vidjelo kako Zdravko Mamić radi i o čemu se doista radi kad se govori o našem odnosu."

Govorite mirno i uvjereno, ali Zdravko Mamić kaže da je u vašu karijeru uložio veliki novac i da za to ima vjerodostojne dokumente?

- Potpuno sam miran jer sam u toj priči na ispravnoj strani.

Jeste li imali ugovor o međusobnom odnosu sa Zdravko Mamićem?

- Istina je da sam potpisao ugovor točno na 18. rođendan. No, nisam točno znao što u njemu piše, tada nisam dovoljno poznavao hrvatski jezik da bih točno procijenio što u tim predočenim papirima stoji. Potpisao sam ga vjerujući da je to pošten ugovor. Bio sam naivan. Kad sam kasnije, odlaskom u Arsenal, spoznao u kakav me odnos dovodi taj ugovor, prvo sam bio strašno razočaran, a onda sam preko odvjetnika osporio taj ugovor.


Robovlasnički odnos

Što je u ugovoru sa Zdravko Mamićem, ugovoru koji je nepoznat javnosti, sporno za vas, na stranu pravna i nogometna upitnost takvog odnosa?

- Taj ugovor mene dovodi praktično u doživotni robovlasnički odnos. Cijelu karijeru morao bih davati dio svojih prihoda Zdravku Mamiću. Doduše, kasnije je mijenjao osobe kojima bi se to trebalo uplaćivati....Jedan detalj će mnogo toga reći javnosti: po tom ugovoru u slučaju moje smrti sve što sam zaradio ide njemu, a ne mojoj obitelji!