FOTO  Dubravko Orlović: Nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i biti tamo gdje Zrinjski sa svojim ugledom i zaslužuje

duba

Dubravko Orlović ove sezone postiže izvrsne rezultate s pionirima HŠK Zrinjski. Prošlo kolo mladi Plemići slavili su na Grbavici kod Željezničara rezultatom 4:1, pa pročitajte što popularni Duba kaže o igrama svojih izabranika.

Za početak čestitke na dobrim rezultatima?

"Hvala na čestitkama i hvala portalu "HERCEGOVINA info" što redovno prati omladinske selekcije HŠK Zrinjskog".

Prošlu sezonu vodili ste predpionire, a ovu pionire. Možete li nam reći kakva je razlika između ove dvije kategorije?

"Moram priznati da je razlika velika. Radi se o starijoj selekciji. Natječemo se u kvalitetnijem natjecanju, konkurencija je veća i utakmice su zahtjevnije. Naravno trenažni proces je prilagođen ovoj dobnoj kategoriji i nije se bilo teško prilagoditi radu s ovom selekcijom".

Koliko je treneru lako ili teško preći sa županijskog na državnu razinu?

"Ja sam evo imao sreću da u svom trenerskom radu krenem od onih najmanjih selekcija i postepeno se pomjeram prema ovim starijim. To mi je svakako pomoglo da se lakše prilagodim".

Pioniri Zrinjskog ove sezone igraju dobro, a vrhunac je velika pobjeda kod Željezničara u gostima. Kakvi su osjećaji nakon te pobjede?

"Znate da su naše juniorske i kadetske selekcije jako dobre i da smo konstantno u vrhu, drago mi je da i s ovim pionirskom ekipom postepeno napredujemo i bilježimo sve bolje rezultate, ova utakmica protiv Željezničara je možda najbolja do sada u ovoj polusezoni i lijepo je uvijek pobijediti naše rivale posebno na gostujućem terenu".

Kakve su ambicije u nastavku sezone?

"Moram spomenuti da osim mene, u radu s ovom selekcijom aktivno sudjeluje i Dragan Vrdoljak, Draženko Bogdan koji je zadužen za individualni- dodatni rad, posebno na tehničkim elementima, kao i kondicijski trener Željko Brajković. Sve bitne komponente za razvoj ovih mladića postoje, nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti istim tempom i biti tamo gdje Zrinjski sa svojim ugledom i zaslužuje".


Ima li u ovoj generaciji talenata koji će u skorije vrijeme pokucati na vrata prvog tima?

"Iskreno u ovom godištu 2005 nismo imali neku masovnost ni prije, ali u ovom uzrastu se već i radi dopunska selekcija tako da imamo momaka iz cijele Hercegovine. Ne volim nikoga pretjerano isticati ali moram spomenuti Davida Čambera koji je ovo ljeto došao iz Posušja i odlično se prilagodio. Do ovog zadnjeg kola bio na prvom mjestu ljestvice strijelaca , radi se o dečku s velikim potencijalom i nadam se da će njegov napredak ići u očekivanom smjeru. Ima tu još nekoliko momaka koji pokazuju potencijal i David svakako nije jedini",

Za kraj imate li neku poruku našim čitateljima?

"Još se jednim želim zahvaliti vama koji nam redovno pružate informacije o radu Omladinske Škole i svim vašim čitateljima kojima je Zrinjski u srcu".