Društva prijatelja Hajduka ministru Orepiću: Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, jedna od rijetkih svijetlih točaka društva

Hajduk, vlaho orepić
... privode zbog neprijavljenog javnog okupljanja u Metkoviću. Tako su danas preko trideset Društava prijatelja Hajduka supotpisalo i poslalo otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću poručivši mu da ih ne može zastrašiti nikakvim represijama.

- Iako su Hajdukovi navijači uvijek spremni snositi sve sankcije za svoje postupke, u ovom slučaju bode u oči ogromna selektivnost MUP-ovih zaposlenika. Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana koje na svojim proslavama koriste ista sredstva prilikom proslava jubileja i uredno ih objavljuju putem društvenih mreža i internetskih portala. Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, u trenutku dok su jedna od rijetkih svijetlih točaka društva.

Stoji između ostalog u priopćenju, uz napomenu da će oni svoje kazne platiti, ali isto tako očekuju primjenu zakona prema svima jednako, te uklanjanje ljudi iz represivnog aparata koji nedvojbeno pripadaju kamarili prijatelja vlasnika većine domaćeg nogometa i pitaju se kada će se sankcionirati oni koji ne provode Zakon o sportu.

Pismo potpisuju DPH-ovi: Bjelovar, Brela, Drniš, Đakovo, Feričanci, Jönköping, Los Angeles, Mljet, München, Novalja, Obrovac, Omiš, Osijek, Pag, Ploče, Proložac, Sinj, Sisak, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Steyr/Linz, Stuttgart, Sydney, Šibenik, Tučepi, Umag, Vukovar, Zadar, Zagreb i Zürich