Drugoligaš Reading izbacio Liverpool

Liverpool
Bila je to ponovljena utakmica 3. kola FA Cupa, budući je u prvom dvoboju na stadionu Madejski rezultat bio neriješen 1-1.

 

Menadžer Liverpoola Rafa Benitez izveo je na travnjak najjaču moguću momčad, pa su tako od prve minute zaigrali i kapetan Steven Gerrard i Fernando Torres, dvije najveće zvijezde momčadi.

Tako je upravo Gerrard bio sudionikom akcije kod koje je Liverpool došao u vodstvo, u posljednjoj minuti prvog dijela. Izveo je Gerrard udarac iz kuta s desne strane, a loptu je u vlastitu mrežu srkenuo Ryan Bertrand. Spomenimo kako je u drugo poluvrijeme Benitez ušao i bez Gerrarda i Torresa. Španjolski je igrač iz igre izašao već u 29. minuti zbog ozljede zadnje lože, dok je Gerrard na poluvremenu ostao u svlačionici iz zasad nepoznatog razloga.

Imao je Liverpool prednost sve do sudačke nadoknade kada je Yossi Benayoun u kaznenom prostoru oborio Shanea Longa, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Gylfi Sigurdsson. U 10. minuti produžetka Anfield je ponovo zanijemio, a razlog je bio vodeči gol gostiju. Sjajno je s desne strane ubacio Brynar Gunnarsson, a s ruba peterca je loptu u mrežu glavom pospremio Long.

Do kraja je Liverpool prijetio, ali Ryan Babel, Yossi Benayoun i David N'Gog nisu se proslavili u realizaciji.

Novi je ovo šok za Liverpool, koji je nakon Lige prvaka, Carling Cupa ostao bez prilike za naslov i u FA Cupu, dok se u Premiershipu nakon 20 odigranih utakmica nalazi na tek sedmom mjestu na ljestvici. Domaću su momčad navijači Liverpoola s Anfielda očekivano ispratili zvižducima...

FA Cup, 3. kolo, ponovljene utakmice:

Liverpool – Reading 1-2 (Bertrand 45-ag / Sigurdsson 90-11m, Long 100)

Newcastle – Plymouth 3-0 (Løvenkrands 10, 40, 72)

sportal.hr