VIDEO  Široki i Velež u Europi, Zrinjskom pirova pobjeda

Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Velež
NK Široki Brijeg

Utakmicama 33. kola završena je sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine. I dok je prvak već odavno poznat, a to je Borac, Sarajevo je siguran putnik u Europu, a danas smo dobili i preostala dva kluba koja izlaze na Europsku scenu, a to su Velež i Široki Brijeg.

U dramatičnoj završnici u kojoj su se tri hercegovačka kluba borila za Europu (Široki i Zrinjski i Velež), sva tri kluba danas su ostvarila pobjede na gostujućim utakmicama. Velež je slavio kod Mladosti u Doboju kod Kaknja 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Vehabović u 4. minuti. 

Sadržaj se učitava...

Zrinjski je pobjedio Tuzlla City u Banovićima 1:2. Strijelac oba pogotka za Plemiće danas je bio Nemanja Bilbija, dok je za Tuzla City precizan bio Miškić. Valja spomenuti kako je Bilbija osvojio titulu najboljeg strijelca lige sa 17 postignutih pogodaka.

Sadržaj se učitava...

Široki Brijeg kod Radnika u Bijeljini slavio je rezultatom 0:2, a strijelci za momčad Tonija Karačića bili su Stipe Jurić i Jure Obšivač.

Sadržaj se učitava...

Ovim rezultatima Velež je završio sezonu na trećem mjestu sa 61 osvojenim bodom, Široki je četvrti s 59 bodova, dok je Zrinjski peti također s 59 bodova, no Mostarci imaju loši međusobni omjer od Širokog Brijega.

Od ostalih rezultata valja istaknuti kako je Željezničar na svom terenu svladao Krupu rezultatom 3:0, dok su Sloboda i Borac na Tušnju podijelili bodove odigravši bez pogodaka. Sarajevo i Olimpik nisu odigrali svoj susret budući da je Olimpik istupio iz Premijer lige.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.