Dragan Perić od jučer i službeno šef stručnog stožera Zrinjskog

Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, omladinska škola, Dragan Perić, obnovljene prostorije, Dragan Perić, Mehmed Baždarević

Naime, Dragan Perić, trener koji je vodio Plemiće u posljednja tri kola, jučer je napokon i službeno potvrđen kao trajno rješenje, odnosno kao pravi nasljednik Slavena Muse, koji je odstupio nakon 24. kola i poraza od Veleža (1:3).

Dnevni list podsjeća, Mostarce je nakon Musine ostavke kao prijelazno rješenje vodio Draženko Bogdan, a nakon što je i on odlučio odstupiti, Perić je s prefiksom v.d. vodio Zrinjski u utakmicama protiv Leotara (2:1), Širokog Brijega (0:1) i Rudara (2:3). Naravno da Perićevo imenovanje nije nikakvo iznenađenje, jer je bilo iluzorno očekivati da će klupski čelnici u situaciji kakva trenutačno vlada Pod Bijelim brijegom - dovoljno je samo konstatirati da je osnovano Krizno povjerenstvo (!), odlučiti za neko drugo rješenje. Zbog toga još više čudi da se toliko dugo čekalo s Perićevim imenovanjem.

- Moj stav je bio poznat od prvog dana, ali isto tako je bilo poznato da će odluku o tome donijeti klupsko rukovodstvo. Naravno da moramo izraziti zadovoljstvo što sam dobio priliku da vodim prvu momčad i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje, izjavio je Perić, koji je kazao da su razgovori prošli dosta glatko.

- Jedine stvari na kojima sam inzistirao su dvogodišnji ugovor i sloboda u izboru svojih asistenata u stručnom stožeru, a na to su u klubu pristali. Igrački kadar? Koliko sam upoznat, rubrike "došli" i "otišli" su još uvijek prazne. Znam da su ugovori istekli Marku Popoviću i Igoru Žuržinovu, a ja sam zauzeo stav da bi njih dvojicu trebali zadržati. Hoće li klub u tome uspjeti, nije pitanje za mene, dodao je Perić.
Potvrđivanjem Perića riješeno je samo jedno od otvorenih pitanja, no ono važnije još uvijek je otvoreno, jer Zrinjski tek treba dobiti novog predsjednika. Naime, Anti Vidačku je istekao mandat, a on je najavio da nema namjeru ostati na funkciji na kojoj je bio protekle dvije i pol godine. Neke odgovore trebala bi dati Skupština koja je zakazana za 26. lipanj, no prema Statutu kluba ona neće potvrditi novog predsjednika, nego samo novi Upravni odbor, a koji bi između svojih članova trebao izbrati Vidačkovog nasljednika

Piše: M.P. / Dnevni list