Dragan Perić: Ja se definitivno osjećam spremnim biti trener Zrinjskog

Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, omladinska škola, Dragan Perić, obnovljene prostorije, Dragan Perić, Mehmed Baždarević

Naime, u sezoni 2004./2005., u kojoj su Mostarci osvojili prvi naslov prvaka, bio je prvi asistent Franji Džidiću s kojim je zajedno odstupio u srpnju 2005., ali se godinu dana kasnije opet vratio u stručni stožer prve momčadi u kojem je bio sve do dolaska Slavena Muse - prvo petnaest mjeseci kao asistent Blažu Sliškoviću, zatim gotovo tri godine uz Dragana Jovića, dok je na inzistiranje Marijana Bloudeka ostao i u njegovom stožeru, iako je želio odstupiti zajedno s Jovićem.
- Ne krijem da imam želju jednog dana preuzeti prvu momčad, što je i logično, ali sada za to nije vrijeme. Imam sve potrebne licence, a skupio sam i dosta iskustva asistirajući Džidiću, Sliškoviću i Joviću. Ipak, u ovom trenutku to ne bi bio dobar potez jer su momčadi potrebna nova lica, govorio je Perić nakon Jovićevog odstupanja, odnosno uoči Kup utakmice protiv Budućnosti u kojoj je do subote prvi i jedini put vodio Zrinjski. Čini se da je to vrijeme došlo, iako uoči Leotara nije želio gledati previše naprijed.

- O tome nismo razgovarali. Kao zaposlenik kluba sam prihvatio ponudu voditi momčad u posljednja tri kola, a o ostalom ćemo razgovarati za desetak dana, odnosno nakon utakmice protiv Rudara, odgovorio je Perić na upit je li izabran kao dugoročno rješenje ili kao prijelazno do imenovanja pravog nasljednika Slavena Muse, dok je dan nakon Trebinja, ipak, bio malo konkretniji.
- Ja se definitivno osjećam spremnim jer smatram da imam dovoljno iskustva za preuzimanje prve momčadi, ali i dalje stojim iza riječi da bi tu temu trebali ostaviti za kraj sezone. Pred nama su još dvije utakmice iz kojih želimo izvući maksimum, a uostalom to pitanje nije toliko za mene koliko za klupsko rukovodstvo. Ipak, ako je pitanje jesam li spreman, odnosno jesu li moje ambicije vezane uz vođenje prve momčadi, odgovor je potvrdan. Omladinska škola i rad s djecom moja su najveća ljubav, ali školovao sam se za trenera i jasno da imam ambiciju voditi prvu momčad.
Nikad nećemo saznati bi li za Zrinjski bilo bolje da je Perić odmah uskočio nakon Musinog odstupanja, iako je jasno da se rješenje s Blažom Sliškovićem kao "trenerom s tribina" nije pokazalo kao dobro. Perićev je, pak, stav da bi za Zrinjski bilo najbolje da je do kraja sezone na klupi ostao Musa.
- Nisam pobornik razmišljanja da promjene trenera mogu donijeti nešto pozitivno, još manje u završnici sezone. Zbog toga sam smatrao da Musino odstupanje nije dobro rješenje, jer sam bio mišljenja kako on treba završiti sezonu koju je počeo, još više jer je do kraja iste bilo ostalo samo šest kola. Klub je morao čvrsto stati iza trenera i pokazati mu da njegovo odstupanje prije kraja sezone nije i ne može biti opcija.

Eventualnim Perićevim ostankom na klupi prve momčadi moralo bi doći i do promjena u omladinskoj školi kojoj je u posljednjih godinu i pol dana na čelu bio upravo Perić.
- Škola je definitivno podignuta na veću razinu i to me ispunjava velikim zadovoljstvom. Radi se sustavno, studiozno i odgovorno, a tako se mora i nastaviti, bez obzira na imena trenera koji u njoj rade, jer je Škola nogometa trenutačno najveća vrijednost Zrinjskog, zaključio je Perić.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list