Dragan Perić do daljnjega vodi Zrinjski

Već sada bivši trener Zrinjskog Dragan Jović je monogo napravio za ovaj klub kazao je Vidačak ali način na koji je otišao je trebao biti profesionalniji. Vidačak je istakao da nije uredu da predsjednik kluba sazna zadnji da je Dragan Jović podnio neopozivu ostavku i da bez obzira na sve želi zahvaliti Joviću koji je zaista napravio puno u protekle tri sezone vodeći ovaj klub.

Vidačak je kazao da je Jović u nekoliko navrata tražio da ode zbog osobnih problema ali klub nije bio za to jer nam je bio u tom trenutku više nego potreban. Na kraju poslije niza loših igara sam je odlučio otići jer je to najbolje za njega i za klub. Od Jovića smo tražili da dostavi listu igrača koje bi želio dovesti u ovaj klub. Većinu igrača smo doveli. Način na koji su igrači odigrali posljednji susret protiv Budućnosti je sramotan i dobar dio igrača će biti kažnjen.

O novim imenima za trenera Zrinjskog Vidačak je kazao: Trener Zrinjskog mora biti Hrvat i mora imati određenog trenerskog iskustva. Razgovarali smo sa nekoliko trenera i ovaj tjedan bi trebali znati službeno njegovo ime. Dragan Perić će voditi momčad sutra u kupu protiv Budućnosti i upoznati budućeg trenera sa momčadi. Onog trenutka kada budući trener kaže da mu Perić nije više potreban kao asistent i imenuje novog pomoćnika Perić će tada voditi omladinski pogon.

Vidačak je dalje kazao da klub svaki mjesec treba određena financijska sredstva što je danas jako teško dobiti ali da su sva dugovanja prema igračima izmirena. Sramotno je koliko grad daje malo novca mjesečno za ovaj klub. Neki igrači će se morati promjeniti jer bez obzira na njihove potpisane ugovore ukoliko do toga ne dođe bit će stavljeni na transfer listu. Zrinjski i ove godine ide na prvo mjesto i izlazak u Europu jer nas prosječnost ne zanima i u skladu sa tim smo dovodili i igrače koje smo skupo platili.

Vidačak se osvrnuo i na transfer Žižovića i kazao:

Žižović nas je ucjenjivao i nismo se rastali na lijep način. Tražio je da potpiše ugovor jedino tako da u svakom trenutku može otići i najrađe bi ga nabio nogom u ....

Dragan Perić je kazao da nekoliko igrača ima zdravstvenih problema (Aničić, Selimović) i da se nada da će do sutra oni biti spremni za ovu utakmicu. Perić je dalje kazao da on sebe ne vidi u ovom trenutku za prvog trenera Zrinjskog, možda nekada poslije jer se kako je kazao školovao za taj poziv ali momčadi treba jedan pozitivan šok da izađe iz ove krize. U omladinski pogon idem da pomognem Franji Džidiću.

Odlaskom Šunjića Damir Džidić je promoviran u do kapitena i koji je kazao da nije uredu da pojedini mediji daju sebi zapravo i da pišu da su igrači sabotirali utakmicu protiv Budućnosti. Igrali smo slabo i ispod svake razine. Damir je kazao da će u sutrašnju utakmicu protiv Budućnosti uću maksimalno ozbiljno i da je uvjeren da će proći dalje u kupu. Zahvalio se svim Ultrasima koji su uvijek igrač više na terenu.

Vidačak je spomenuo da će biti reorganizacija u omladinskom pogonu Zrinjskog i da je trenerima istekao ugovor te da su praktički svi na ledu. Na upit novinara zašto trenerima u omladinskom pogonu kasni plaća po nekoliko mjeseci i koliko je moguće da treneri sa djecom rade u takvim uvjetima, Vidačak je kazao da je trenerima sve isplaćeno osim 8 mjeseca i da je uvijek prvi tim na prvom mjestu pa tek onda omladinski pogon.

Na kraju na novinarsko pitanje vazano za starog kapitena Zrinjskog Ivicu Džidića o mogućem njegovom angažmanu Vidačak je kazao da je to skoro pa gotova stvar i da su samo sitni problemi oko zaključka sporazuma tehničke prirode.