Dragan Jović: Najveća pogreška u životu mi je odlazak iz Zrinjskog

Dragan Jović, HŠK Zrinjski, Dragan Jović, NK Zvijezda, Dragan Jović, FK Sarajevo

...portala zrinsjki.info o svemu šta se dešavalo u Zrinsjkog za njegovog boravka na kormilu kluba, ali i o stanju nakon odlaska iz Mostara.

Jučerašnju utakmicu Zrinjskog u Travniku iskoristili smo za razgovor sa bivšim trenerom Zrinjskog, a Ultarsi koji su jučer nazočili utakmici u Travniku su skandirali njegovo ime što je dokaz koliko veliki trag je napravio Jović u Zrinjskom. Postavili smo i pitanja koja su bila postavljena putem foruma, pa izvolite pročitati što danas o svemu misli bivši trener Zrinjskog.

Možete li nam sada nakon mjesec dana reći koje su Vaše najveće greške koje ste napravili u Zrinjskom i što bi promijenili da možete vratiti vrijeme unatrag?

Moja najveća pogreška  ne samo u Zrinjskom nego u životu jeste što sam dao ostavku na mjesto trenera u Zrinjskom.

Imate li danas poslovnih ponuda za nastavak trenerske karijere?

Imam nekoliko ponuda, ali imam želju da se odmorim do zime i ustrajat ću na tome. Imao sam nekoliko kontakata, ali sačekat ću zimu da se odlučim što dalje.

Po vašem mišljenju treba li što u Zrinjskom mijenjati i ukoliko treba što bi to bilo?

Mi smo puno radili zajedno sa ljudima iz kluba na organizaciji i infrastrukturi. Upravo ta infrastruktura i predstavlja najveći problem u klubu i po meni danas je Zrinjskom najneophodniji trening kamp u kojem bi ekipa mogla normalno da radi.

Jedno kratko pitanje sa foruma "Kad ćeš se bola vratiti"?

Tek sam otišao ha ha, pa ne znam.

Smatrate li se jednim od krivaca za stanje u Zrinjskom danas, ukoliko ne što mislite tko je najodgovorniji za današnje stanje u klubu?

Sigurno je da sam i ja kumovao ovakvom stanju samom selekcijom igrača. Međutim selekcija je rađena pod uvjetom da ostanu Šunjić i Žižović, a njih dvojica su otišla nakon toga i bilo je nemoguće u to vrijeme kompenzirati njihove odlaske.

Koji je igrač kvalitetniji Marković ili Rizvanović?

Marković.

Zašto ste ostavili nespremne igrače?

Priprema igrača i tempiranje njihove forme ima svoje zakonosti, a jedno od osnovnih je brzi rad i brzi pad. Mi smo tempirali formu za europske utakmice svjesni da ćemo ući sa problemima u prvenstvo. Mi smo planirali kompenzirati u reprezentativnim pauzama, a bile su dvije po petnaest dana. Efekti od igranja u Europi puno su veći od problema koji su nas stigli poslije sa obzirom na te kratke pripreme za tempiranje forme za domaća takmičenja.

Da li ste Vi birali nogometaše koji su došli u zadnjem prijelaznom roku?

Jesam, ja sam učestvovao u dovođenju tih nogometaša, ali nas su više pogodili iznenadni odlasci. Konkretno imali smo na raspolaganju Rizvanovića ili Arsenijevića, a mi se se odlučili za prvog pošto je drugi bio dugo povrijeđen. To su igrači koji su igrali Europske utakmice i mislim da i Rizvanoviću treba dati priliku jer i puno veći igrači od njega trebaju adaptaciju na novu sredinu. On ima kvalitetu kao i Salčinović koji nije osam mjeseci trenirao, a slično je i sa Grabusom koji je došao kasno.

Postoji li opcija Vašeg povratka u Zrinjski?

Sigurno da postoji, ja sam imao odlične odnose sa svima u klubu, kao i sa navijačima Zrinjskog. Ja sam i stekao trenersku afirmaciju u Zrinjskom i ta opcija postoji bar što se mene tiče.

Imate puno pozdrava od navijača i riječi zahvale od navijača da ih sada sve pojedinačno ne nabrajamo.

Ja bih se zahvalio navijačima koji su mi uvijek davali potporu, i u najkritičnijim trenucima po moju trenersku karijeru doživio sam jednu najveću satisfakaciju  na terenu u Cimu kada su Ultrasi došli da mi daju potporu. I to nije bio samo tada slučaj, nego mnogo puta, pa evo i danas su ti navijači skandirali moje ime. Oni su prepoznali ono što sam za sve ovo vrijeme radio u klubu i postojala je cijelo vrijeme obostrana simpatija između mene i Ultrasa. Ja im se još jednom zahvaljujem za sve što su mi pružili za tri godine boravka u Zrinjskom i ono što mi sada najviše nedostaje to su druženja sa navijačima. Rad u klubu donosio je stresne situacije i upravo su me druženja sa navijačima izvlačila iz takvog stanja.

Gdje vidite Zrinjski u budućnosti?

Ovi trenutni rezultati nisu u skladu sa ambicijama i tradicijom Zrinjskog. Zrinjski je stabilan klub bez ikakvih dugovanja i u budućnosti vidim Zrinjski kao jednog od stabilnijih premierligaša i vidim ga opet u Europi  naravno. Zrinjski ima perspektivu u odnosu na druge klubove koji su u dubiozi i oni ne znaju kako se izvući iz dugova.

Što imate reći za svoga nasljednika?

Bloudek je sasvim sigurno dobar stručnjak i radnik. Zrinjski je u njemu dobio dobrog trenera, ali treba mu dati vremena da sve posloži.

U kakvim ste odnosima sa ljudima u Zrinjskom?

Evo i današnji dan u kome sam bio domaćin Ultrasima, ljudima iz Udruge, vašem portalu kao i djelu Uprave dokazuje da sam sa svima u dobrim odnosima.

Toliko za sada od Dragana Jovića, nadamo se da će i u budućnosti biti još ovakvih članaka na obostrano zadovoljstvo.

zrinjski.info