Dragan Jović: Jurišat ćemo na obje titule

Kao i uvijek, otkako je u Zrinjskom i večeras nam je bio na usluzi i odgovorio na sva pitanja.

Za početak da se malo vratimo u prošlu godinu u kojoj smo bili prvaci, igrali euro utakmice. Kako to izgleda u Vašim očima?

Za nas je prošla godina bila izuzetno uspješna, imalo smo izuzetno uspješan nastup u domaćem prvenstvu u kojem smo već u prvom dijelu praktički osigurali titulu, a u drugom tu našu dominaciju samo  potvrdili. Ostaje žal zbog ne osvajanja kupa, ispali smo od Slavije od koje smo po meni bili bolji, ali niz nesretnih okolnosti nas je udaljio od duple krune. Ne treba biti neskroman i reći da sa titulom prvaka možemo biti zadovoljni. Što se tiče utakmica sa Slovanom tu možemo biti polovično zadovoljni, jer smo prvu utakmicu odigrali dobro, drugu dosta loše iako smo imali neke svoje prilike. Na kraju smo zasluženo ispali, premda smo, po meni , mogli proći to pretkolo  Lige prvaka da smo na vrijeme selektirali ekipu. Nakon svega ušli smo u novu sezonu sa puno problema, prije svega mislim na niz povreda, ali  ipak smo uspjeli spasiti sezonu tako što smo ostali u vrhu Premier lige i plasirali se u polufinale kupa. Sada ,dakle, imamo dvije opcije za odlazak u Europu i ove godine.

Sada su u tijeku pripreme za taj drugi dio sezone. Kako ste Vi zadovoljni tijekom priprema s obzirom na neodigravanje nekoliko utakmica zbog vremenskih nepogoda?

Ja sam prezadovoljan, imamo optimalne uvjete za rad. Momci rade izvanredno, ozlijeđeni igrači se vraćaju u trenažni proces i dosta dobro podnose napore i ja se nadam da će svi biti spremni za nastavak sezone. Odigrali smo jednu dosta kvalitetnu utakmicu  sa Dinamom u jednom izvanrednom navijačkom ambijentu. Kao što znate utakmica sa  Diósgyőrom i sutrašnja sa Rudarom odgođene su zbog vremenskih neprilika. Ta utakmica sa  Diósgyőrom ponovo je zakazana za srijedu i ja se nadam da neće biti sličnih nepogoda i da ćemo je odigrati.

Evo hoćemo li malo o igračkoj križaljci? Na koga računate po pozicijama?

Vratari:  Melher, Hadžić i Budimir

Zadnja linija: Marković,  Šunjić, Džidić,  Ivanković, Žuržinov, Marin Aničić i Mateo Sušić.

Srednji red: Stojanović, Žižović , Zadro, Musa, Boby, Pavle Sušić, Selimović, Šarac i nadam se uskoro Stenly Afadize.

Napad: Kordić i Dragičević.

Što se tiče mladih momaka iz juniorskog pogona koji treniraju sa nama, tu su:  Josip Aničić na mjestu stopera,  Zovko na mjestu veznog i Pehar u napadu. Još smo planirali Ivu Zlatića bočnog igrača koji nam se nije priključio zbog povrede. To je otprilike igrački kadar sa kojim krećemo u nastavak sezone.

Možete li usporediti ekipu koja je lani osvojila titulu sa ovom danas? Može li ova ekipa ponoviti uspjeh od lani i obraniti titulu prvaka države?

Ova ekipa ima teži zadatak iz razloga što je nismo selektirali na početku prvenstva. Danas imamo jedan zaostatak za ekipom Širokog sedam , a za banjalučkim Borcem šest bodova.

Ova ekipa kvalitetom ne zaostaje iza one koja je osvojila titulu, i da smo ovu ekipu koja će ući u nastavak prvenstva imali na početku takmičenja sigurno bi nam pozicija u borbi za titulu bila puno bolja.

Evo već nekoliko godina Zrinjski je u vrhu domaćeg nogometa i konstantno nastupa u Europi. Naše mišljenje je da dobre igre Plemića ne prate u dovoljnoj mjeri navijači, ali ni sponzori se nisu baš iskazali u davanju potpore klubu, čak što više mnogi su okrenuli leđa Zrinjskom.  Dijelite li i Vi to naše mišljenje?

Nažalost događa se da nas te financije ne prate u onolikoj mjeri koliko zaslužujemo. Recesija je svuda, ali ona je nekada samo izgovor za pojedine sponzore da ne daju novac klubu. Evo samo ću povući paralelu između Banjaluke koja Borcu daje novaca za jedan  mjesec dana koliko nama Mostar daje za cijelu godinu. To je samo jedan podatak koji govori koliku potporu imamo u gradu, a evo sada nam i jedan od najvećih sponzora HT Mostar drastično smanjuje sponzorstvo. To međutim nije tema za mene nego za Upravu kluba, ali to se reflektira na nas koji smo neposredni proizvođači rezultata. Ja se nadam da će se to na neki način popraviti kada se ekonomska situacija stabilizira i kada se izvrše korekcije sponzorskih ugovora. Što se tiče publike, vjerujem da je ova utakmica sa Dinamom na neki način preokret i iskreno se nadam da će nas navijači doći podržati na utakmicama u bar približnom broju koliko ih je došlo na utakmicu sa Dinamom. Ljudi su na neki način izgubili povjerenje u nas i na neke naše igre ovom prvom djelu prvenstva, ali utakmice protiv Širokog i evo protiv Dinama su pokazale da imamo kvalitetu i to će naši navijači vjerujem znati nagraditi.

Lani ste se na proslavi titule obratili navijačima riječima koje citiram „Vi niste zahtjevni, želite samo jednu titulu po sezoni.“  Da li će i ove godine biti ispunjen taj navijački zahtjev?

Ja se nadam da hoće, objektivno mi jurišamo na dvije titule. Treba biti objektivan i reći da je osvajanje kupa realnije, ali mi se ni u kom slučaju ne odričemo ambicija da obranimo i titulu prvaka. Mi imamo potencijal da se upustimo u utrku na oba fronta, a ja svoje strane mogu obećati da će utrka za prvaka biti neizvjesna do posljednjeg kola. Što se tiče kup takmičenja, siguran sam da nas je vrlo teško nadigrati i pobijediti u dvije utakmice, a to nam daje za pravo da budemo  optimisti

Mostar je sredina poznata po tome što teško prihvata ljude sa strane. Vi ste očito iznimka od tog pravila, čak su Vam najvatreniji navijači dali nadimak Sir valjda po uzoru na Aleksa Fergusona. Za kraj što imate poručiti tim navijačima?

Zaista imam jedan izuzetno korektan odnos sa tim momcima koji nam daju bezrezervnu potporu čak i u trenucima kada nam baš i ne ide onako kako bi trebalo. Za nas je bitno da nam nikada ne okreću leđa, i ja uvijek spominjem da smo neke takoreći izgubljene utakmice dobili zahvaljujući njihovoj ogromnoj potpori . Ono što im ja mogu obećati  jeste da ćemo sve učiniti da opravdamo njihovo ogromno povjerenje,  te da ćemo osvojiti bar jedan trofej kojim ćemo nastaviti kontinuitet dobrih rezultata.

www.zrinjski.info