Dragan Jović: I ove godine borit ćemo se za vrh

Igračka križaljka još nije u potpunosti složena jer do sada se uglavnom bilježe odlasci, a o svemu tome smo porazgovarali sa trenerom Zrinjskog Draganom Jovićem.

"Na Kupresu stvarno imamo optimalne uvjete za pripreme uostalom kao i svake godine do sada otkako sam ja trener Zrinjskog. Što se dakle uvjeta tiče mi smo prezadovoljni, a akutni problem nam je selektiranje tima za novu sezonu. Kao što sam i rekao ranije mi ćemo imati jedan tim za Europu, a drugi potpuno kvalitetniji za prvenstvo BiH".

Kakvi su razlozi za sve to?

"Razloga je više, a nama je otišlo dosta igrača koji još nismo zamijenili. Prijelazni rok nije još ni blizu gotov i svi oni koji išta vrijede traže inozemne angažmane. Oni na neki način žele brzo riješiti svoju egzistenciju, a mi ćemo morati još malo sačekati da bi došli do kvalitetnih pojačanja".

 

Što to konkretno znači?

"To znači da te kvalitetne nogometaše nećemo moći dobiti za ovo prvo predkolo Europskog kupa. Naša želja je opet stvoriti jak Zrinjski koji će boriti za sami vrh u oba domaća takmičenja i Zrinjski koji neće da drhti za svoj plasman u Europu do zadnjeg kola Premier lige. To je naša želja, i ja razumijem nervozu i nezadovoljstvo navijača , ali mora se uvažiti činjenica da mi ne želimo sada gomilanje igrača što bi značilo da poslije ne možemo dovoditi pojačanja".

Od igrača koje danas imate na raspolaganju dobar dio otpada na dojučerašnje juniore i kadete omladinske škole HŠK Zrinjski. Kako ste zadovoljni njihovim učinkom?

"Naše opredjeljenje i sportska politika je tako da probamo stvoriti što više nogometaša iz svoje škole. Tu ima dosta potencijala, sve to su mladi momci i na nama je da im pružimo što više šansi da se dokažu. Ja se iskreno nadam da će oni to znati iskoristiti".

Po vama gdje je sada Zrinjski najtanji?

"Mi smo najviše oslabljeni na bočnim pozicijama . Po toj igri po bokovima Zrinjski je već dugi niz godina prepoznatljiv i mi ćemo ponovo težiti upravo tome. Mi razgovaramo sa nekoliko igrača i vi morate uvažiti da ne želimo sa imenima izlaziti u javnost. Razlog je jednostavan jer ako se sazna da Zrinjski pregovara sa nekim nogometašem njemu se odmah diže cijena. Prije svega tražimo igrače na bočnim pozicijama i ja se nadam da ćemo te bokove uspješno riješiti. Mi ćemo za prvo predkolo Europske lige prijaviti ovaj kadar koji trenutno imamo, a uz to imamo pravo prijaviti još jednog nogometaša 24 sata prije prve utakmice. To ćemo sigurno iskoristiti i do tada dovesti željeni profil nogometaša".

Kakav je plan do te prve utakmice predkola kupa Europe?

"Trebali smo igrati utakmicu sa Šibenikom ali ona je otpala. 23.06. sa početkom u 19 i 30 u Mostaru igramo sa Zagrebom, a 26.06 imamo generalnu probu sa Širokim Brijegom, a domaćin će biti ekipa koja bude domaćin u prvoj utakmici euro kupa".

preneseno sa www.zrinjski.info