Doznajte gdje će se Liga prvaka moći gledati već od rujna

liga prvaka
Arhiva
Prema pisanju "Bloomberga", Facebook ulazi u dogovor s "Fox Sportsom" kako bi na ekrane doveo utakmice Lige prvaka.

Već od rujna brojne utakmice će biti prenošene uživo preko Facebooka. Ne zna se koliko je novca u pitanju, ali jasno je kako se radi o ogromnom iznosu.

Zasad za te utakmice nije prodana ni sekunda oglasnog prostora, ali ne sumnjamo da će se to vrlo brzo dogoditi.

- Uzbuđeni smo što ćemo Foxu otvoriti put prema novoj ciljnoj publici, onoj koja sadržaj upija preko društvenih mreža. Obožavamo nogomet i logično je da to bude naš prvi korak prema izgradnji suradnje koja bi trebala potrajati - rekao je Dan Reed, jedan od čelnih ljudi Facebooka.

Facebookovo ulaganje u nogomet nauštrb drugih sportova itekako ima smisla s obzirom na to da je humanitarni susret Evertona i Manchester Uniteda gledalo gotovo četiri milijuna osoba. Kada je u pitanju Liga prvaka, oko 34 milijuna osoba ostvarilo je 98 milijuna interakcija vezanih uz finale Lige prvaka koje su igrali Real Madrid i Juventus.

Ovaj dogovor nadogradnja je na raniji koji je Facebook postigao s kompanijom "Univision Communications Inc" za prijenos utakmica prve meksičke lige. Prvi je to korak prema tome da sve utakmice uskoro postanu nešto što bi bilo dostupno na društvenim mrežama, a ponajviše na Facebooku.