Dogovoreni fajt u centru Bukurešta: Jedan slomljeni nos i 30 uhićenih nakon tučnjave Torcide i navijača Dinama

Dva sata prije utakmice došlo je do prvog sukoba navijača Hajduka i bukureštanskog Dinama. U šoping-zoni u centru grada izbila je tučnjava među 50-ak pripadnika obiju navijačkih skupina.

"Pedesetak navijača se sukobilo, i to po 25 Dinamovih i 25 Hajdukovih. Njih desetak zadržano je u policijskoj postaji, a jedan navijač je teško ozlijeđen", izjavio je glasnogovornik žandarmerije Marius Militariu za televiziju Antena 3, prenosi index.hr.

Pet navijača Steaue naoružani teleskopima željelo 'pomoći' Torcidi

Glasnogovornik je dodao kako su navijače Steaue prepoznali po znakovlju sa zvijezdom, simbolom kluba i da su bili naoružani teleskopskim palicama a nastojali su iskoristiti priliku - tučnjavu Torcide i navijača Dinama, kako bi napali velike gradske suparnike.

"Privedeno je 30 navijača, a dva navijača su zadržana u bolnici, jedan sa slomljenim nosom a drugi s ozljedom vrata" izvjestio je Militaru i objasnio kako podjednak broj navijača s obje strane u sukobu sugerira kako se radi o dogovorenoj borbi: "To je trend preuzet od engleskih navijača, Obje grupe su se našle i dogovorile fer tučnjavu u kojoj sudjeluje jednak broj 'boraca' s obje strane"

Rumunjski mediji ne navode kojoj skupini pripada ozlijeđeni navijač, ali ističu kako je do sada u njihov glavni grad došlo oko 500 "navijača hrvatskog kluba, koji ipak neće smjeti doći do Soseaua Stefan cel Marea" (Rumunji Dinamov stadion zovu po adresi, kao npr. Maksimirska 128, op. a.).

"Odluku da se navijačima Hajduka zabrani dolazak na utakmicu nije donijela samo Uefa"

Zanimljivo, verzija rumunjskih medija (koji ovih dana nevjerojatno dižu tenzije, a hrvatske navijače prikazuju u najmanju ruku kao krvoločne razbojnike) o famoznom brifingu na kojem je donesena odluka o zabrani pristupa na stadion Hajdukovim navijačima, bitno se razlikuje od one koju su nam rekli u Uefi ili koje navodi rumunjska policija:

"Navijači Dinama razbili su centar Temišvara"


"Odluka da se hrvatskim navijačima zabrani dolazak na utakmicu donesena je na sastanku kojem su u srijedu prisustvovali predstavnici Uefe, njihov povjerenik za sigurnost, predstavnik Hajdukovog osiguranja i rumunjske žandarmerije. U konzultacijama s dužnosnicima Uefe, odlučeno je da se na osnovi kazne koju je prije dvije godine dobio Hajduk, njegovim navijačima zabrani dolazak na utakmicu u Bukureštu", piše asport.ro podsjećajući kako su u susretu Europa lige prošle godine "navijači zagrebačkog Dinama devastirali centar grada i policija ih je jedva uspjela obuzdati".