FOTO  Dogovorena utakmica dva prvaka: HŠK Zrinjski i GNK Dinamo igraju humanitarnu utakmicu u Mostaru

Stadion HŠK Zrinjski, GNK Dinamo Zagreb
Tema konferencije je sportska suradnja između Zagreba i Mostara, te odigravanje humanitarne utakmice između nogometnih klubova GNK Dinamo i HŠK Zrinjski.

Nazočnim novinarima obratili su se Pročelnik Odjela za sport Grada Zagreba Ivica Lovrić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić i bivsi nogometaš Dinama Slaven Zambata.

Ono što je najvažnije jeste da će prvaci Hrvatske i BiH, GNK Dinamo i HŠK Zrinjski u siječnju naredne godine odigrati prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera. Za sada se ne zna točan datum, ali on će biti poznat u listopadu i susret će biti održan kada Dinamo bude na pripreama u Hercegovini.

Slavni Slaven Zambata je pozdravio sve nazočne i rekao da je sretan što je nakon toliko godina ponovo u Mostaru. Mostar je mojom generacijama ostao u najljepšem sjećanju i gostovanje u Mostaru nam je bilo najdraže jer smo znali da će se taj dan u Mostar doći cijela Hercegovina da nas gleda. Mi smo iz Mostara dobili dosta slavnih igrača da ih sada sve ne nabrajam i zaista mi sada naviru sjećanja i emocije na sjajne igrače iz Mostara poput Sulejmana Rebca ili Pinde Zelenike.

Pročelnik Odjela za sport Grada Zagreba Ivica Lovrić je rekao da će utakmica HŠK Zrinjski-GNK Dinamo biti humanitarnog karaktera. Za sada nije precizirano u koje svrhe će ići prihod sa utakmice, ali je on rekao da to prepuštaju HŠK Zrinjskom da odluči.

HERCEGOVINA.info