Dodatne kvalifikacije za EP : Mostarska policija će pretrčati više nego igrači

mjesto da gledaju utakmicu, oni će biti na nekad ratnoj liniji razgraničenja, Bulevaru, a rezultat će moći doznati po slavlju. Ako se slavi na istočnoj strani, to znači da je Turska zabila gol, ako se pak slavi na zapadnoj, mrežu je pogodio netko od hrvatskih izabranika.

Još uvijek su u sjećanju slike s Eura 2008. godine i četvrtfinalne utakmice, kada su u gradu nastali veliki neredi. Nereda je bilo u svim mjestima u kojima žive Hrvati i Bošnjaci. - U neredima je sudjelovalo 1500 ljudi. Ozlijeđeno je 16 policajaca, od toga su neki imali ozljede opasne za život. Privedene su 32 osobe, uništena su četiri službena policijska vozila. Ozlijeđeno je četvero izgrednika.

Policajci su ispaljivali suzavac da bi suzbili nerede, a korišteno je i borbeno vozilo, tako je glasio policijski izvještaj iz 2008. godine za Mostar.

Nereda je bilo i za vrijeme SP-a u Njemačkoj, kada je Brazil pobijedio Hrvatsku. U istočnom dijelu Mostara tada se navijalo za Brazil, a prelazak s brazilskim zastavama u zapadni dio grada bio je znak za početak sukoba.

Policija je tada kasno reagirala jer nije očekivala "navijače" Brazila, ali za mjesec dana opet će biti u stanju pripravnosti. Još većem, jer igra i BiH.

VLM