Dnevni avaz obmanjuje javnost, te i dalje diže tenzije oko utakmice Zrinjski-Velež

HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, online prijenos, dnevni avaz, Mile Pehar, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež

Tiskovina koja se dići da ima najveći tiraž u BiH, prvo bi trebala ispitati što objavljuje, pa tek onda objaviti. Ovaj puta neinformirani novinar iz Dnevnog avaza okomio se na nogometaša Milu Pehara. U tekstu koji glasi "Podapinjač" Pehar na Facebooku: "Zrinjski u Hrvatskoj nogometnoj ligi"!. Novinar ovoga lista očito ne poznajući dovoljno tehnologiju svom silinom se sručio na Pehara zbog nečega što ovaj nije učinio ni napisao. Na facebooku postoji stranica Mile Pehar koja nije njegova osobna, nego su je otvorili njegovi fanovi. Na toj stranici njegovi fanovi pišu komentare, i tako je jedan od njih na tu stranicu zalijepio izvorni tekst prenesen sa internet portala zrinjski.info.

Neprofesionalni novinar koji očito nema pojma ni o facebooku, a ni o tehnologiji brže bolje je sve to citirao kao riječi Mile Pehara.

Izvorni tekst pod nazivom Što ga više lome, to ga volim jače, nalazi se na portalu zrinjski.info, i nema nikakve veze sa Milom Peharom. Specijalni rat bošnjačkih medija protiv Zrinjskog, a evo i protiv Mile Pehara se nastavlja i to nikoga od odgovornih ne zabrinjava. Dnevni avaz kao ozbiljna tiskovina ne bi se trebao baviti komentarima na facebooku koji se često pišu pod lažnim imenima. Možda je novinar avaza mogao provjeriti navode oko noževa i čakija što su ih spominjali pojedini nogometaši Veleža, ili otiči na bilo koji facebook profil kojim se poziva na klanje Hrvata, pa to lijepo napisati u svojoj tiskovini.

Mile Pehar jeste pogriješio, što je i priznao poslije utakmice. Za svoju nepromišljenost je sunspendiran i čeka kaznu, ali ove neboloze koje je napisao Dnevni avaz, a prenio portal in-vijesti.com su isto tako kazneno djelo za koje netko treba odgovarati.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Zrinjskog  osvrnuo se na nepromišljen potez mladog nogometaša Mile Pehara, koji je zbog istog suspendiran do okončanja stegovnog postupka. „Po meni ružno je da se sve ovih dana obrušilo na Milu. Smatram da to nije u redu, on je samo jednim malim sitnim potezom pokvario o sebi sliku, ali mislim da to nije ništa posebno, pa da se o njemu piše tjedan dana. S druge strane imali smo nogometaša Veleža, koji je udario našeg navijača, a iz Veleža se nisu oglasili, iako smo to tražili od njih. Nije ravnopravan tretman bio prema Mili i igraču Veleža. Žao mi je što se to sve srušilo na Milu, jer nije on jedini krivac,  rekao je Vidačak.

Radi istine Dnevni avaz je dužan na istom mjestu u svojoj tiskovini na kojoj je donio ovu neboluzu napisati ispričnicu nogometašu koga su ni kriva ni dužna optužili za nešto što on nije niti rekao ni napisao.

hercegovina.info