Dječak iz Afganistana napokon dobio pravi Messijev dres: Idola će upoznati na Camp Nou

 Dječak iz Afganistana napokon dobio pravi Messijev dres: Idola će upoznati na Camp Nou
Murtaz Ahmadi, petogodišnjak iz ruralnog područja Afganistana, pronađen je nakon velike potrage koju su pokrenuli Argentinski nogometni savez i Messijevi "community manageri".

Dječak je postao prava zvijezda u domovini, a danas je dobio pravio Messijev dres nakon sastanka s predsjednikom Nogometnog saveza Afganistana.

"Afganistanski Messi", kako ga već nazivaju u Afganistanu, dobio je priliku i zaigrati na travnjaku s kadetskom reprezentacijom Afganistana.

Dječakov otac: Plakao je jer mu nisam mogao kupiti dres

"Plakao je danima jer nije imao dres. Nisam mu ga mogao kupiti jer živimo u siromašnom selu daleko od grada, a onda mu je brat Hamayon pomogao da napravi dres od vrećica", otkrio je dječakov otac i dodao:

"Najveća želja mi je da blizu svoje kuće imamo stadion, kako bismo i mi mogli napraviti nekog nogometaša sličnog Messiju. Murtaz jedva čeka upoznati Lea."


Al Jazeera je razgovarala s 15-godišnjim Homayounom, koji je napravio dres bratu.

"Bilo mi je teško zbog njega jer nije mogao dobiti dres, pa sam mu napravio dres od vrećica. Pravi dres mu, jednostavno, ne možemo kupiti."

Messi će mališana upoznati na Camp Nouu, Barceloninom stadionu, vjerojatno uoči jedne od sljedećih utakmica katalonskog diva.

Index.hr