VIDEO  "Diže se jugo", nova navijačka pjesma za Hajduk

Hajduk, austrija, Torcida, Hajduk, Torcida, pjesma, Hajduk, Dinamo, kazna, Torcida, grafit, Hajduk, Čapljina, Torcida, rođendan
A začetnici ideje, četvorica su mladića sa splitskog Trstenika gdje je uostalom ideja i rođena. Odlučili su napraviti pjesmu o Hajduku, Torcidi, sjeveru i jugu ali i stanju u HNL-u tako da navijači svoje frustracije mogu "ispucati" kroz pjesmu.

Tekst za "Diže se jugo" napisali su Nikola Sunjka i Damir Barbir dok su za glazbu i aranžman bili zaduženi Marko Novaković i Marko Lončar.

- Na početku smo se svi smijali kao pa kako ćemo mi napraviti pjesmu ali ubrzo smo se dogovorili tko će što raditi i projekt je krenuo. Nekako nam je sve išlo od ruke, tekst i glazba su napisani u jednome danu a već smo sljedeći krenuli na snimanje u studiju Wave u Splitu - govori nam ekipa sa Trstenika i dodaje:

- Cilj pjesme je iskazivanje frustracija čitavog juga Hrvatske, što je već niz godina zanemaren u državi, ali ponajviše govori o nogometu. Također i kako se prvak prvak poznaje unaprijed, kako su suci često potkupljeni zbog čega donose sumnjive odluke.

"Diže se jugo" u potpunosti je završena za samo tri dana nakon čega su se odlučili obratiti bendu Bile stine jer su smatrali kako su naprikladniji kontekstu - Hajduk je također čvrsta bila stina, koja se ne da, živi vječno - zaključuju mladići sa Trstenika, piše dalmacijanews.