Divljanje navijača na utakmici Olimpija - Maribor

NK Olimpija, NK Maribor, navijački neredi, navijački neredi, Zakon, kazne, huligani, Huliganizam, svadba, greška
Navijači su napravili veliku štetu na stadionu, a došlo je i do fizičkog obračunavanja, objavili su  slovenski mediji.

- U divljanju huligana uništeno je 330 sjedalica na tribinama, a šteta se procjenjuje na 25.000 eura, izjavio je u ponedjeljak Roman Jakič, direktor ustanove "Šport Ljubljana" koja upravlja sportskim objektima u vlasništvu grada.

Dok u Ljubljani glavnu odgovornost za nerede pripisuju poslovično "nestašnim" navijačima mariborskih "ljubičastih" i njihovu nezadovoljstvu neočekivanim porazom, u Mariboru tvrde da je nerede izazvala slaba organizacija susreta, a ljute se i na neljubaznu atmosferu kojom su dočekani u prijestolnici.

Izvršni direktor kluba i nekadašnji reprezentativac Zlatko Zahovič izjavio je da mu njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije Milenko Ačimovič, koji je sada u upravi Olimpije, prije susreta nije želio pružiti ruku i čestitati na uspjehu Maribora, koji za razliku od Olimpije ima uspjehe na međunarodnoj sceni, pa se tako pobjedom nad škotskim Rangersom ove godine uspio plasirati u Europsku ligu.

Zahovič je u ponedjeljak za nogometni portal "Nogomania" izjavio da su se Mariborčani u Ljubljani za razliku od domaćina pokazali kao "gospoda", te za nerede prozvao Ljubljančane i slabu organizaciju susreta.

NK Maribor je protestirao i protiv napada na svog predsjednika Dragu Cotara, inače direktora velikog osiguravajućeg društva koje sponzorira klub, a kojega je jedan navijač udario nakon završetka utakmice u Ljubljani, kad se sa svojim automobilom pokušavao izvući iz garaže pod stadionom.


Fena