Dinamu prijeti izbacivanje iz Europe!

Glavni direktor kluba Tomislav Svetina objavio je da je Dinamo zbog rasizma i pirotehnike na utakmicama 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Sheriffa, te one play-offa na gostovanju u Beču kod Austrije kažnjen jednom utakmicom bez gledatelja te novčanom kaznom od pola milijuna kuna.

To znači da će Modri 24. listopada PSV ugostiti u sablasnoj tišini.

"UEFA šalje jasne poruke što želi. A sada je potez na nama. Želimo li biti u Europi ili ne? Ako navijači neke svoje animozitete žele pokazati, mi ih molimo da ih više ne pokazuju na ovaj način", izjavio je Svetina te napomenuo:

"Sljedeće sankcije bit će oduzimanje bodova i izbacivanje iz Europe. Volio bih da Dinamo zajedno pokušamo zadržati u Europi."

Dinamo se oglasio i priopćenjem na svojoj internetskoj stranici.

"Osim strašnog udarca i praznih tribina, Dinamo će morati platiti i kaznu u iznosu od čak pola milijuna kuna. Ponovno će tako zbog nekulturne i neobrazovane manjine štetu trpjeti većina, koja neće moći uživo gledati utakmicu svog kluba u Europskoj ligi te, naravno, klub koji isti ti ‘jako vole'. Nakon prošle kazne i praznog istoka protiv Sheriffa, nadali smo se da se radi o posljednjoj kazni, ali, nažalost, na nadama je i ostalo. Brojni apeli, upozorenja, molbe i sve ostalo nisu urodili plodom i, kako je UEFA i najavila, uslijedila je nova, teža kazna. Umjesto da utakmica Dinama i nizozemskog diva iz Eindhovena, za koju je Dinamo već odredio kako će cijene ulaznica biti izuzetno pristupačnih pet, 10 i 15 kuna, bude nogometni spektakl u kojem će naši navijači moći uživati, bit će sve samo ne to", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, UEFA je ove sezone već kaznila Dinamo s 25 tisuća eura i zatvaranjem istočne tribine zbog vrijeđanja izvršnog predsjednika Modrih Zdravka Mamića na utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Fole Esch.

Sportski.net