Dinamovi kadeti neslužbeni prvaci svijeta

U finalu 20. izdanja neslužbenog svjetskog prvenstva klubova u ovoj dobnoj kategoriji mladi igrači hrvatskog prvaka svladali su na Old Traffordu u Manchesteru vršnjake iz AC Milana nakon produžetaka s 2:1 nakon što je u regularnom vremenu bilo 1:1.

Ponosni smo uspjehom koji smo postigli. Ostvarili smo snove izborivši nastup u finalu na prekrasnom kazalištu snova u Manchesteru, a osvajanje trofeja je nešto što nitko od nas neće nikada zaboraviti; zaista poseban osjećaj, rekao je trener Krešimir Gojun za službenu internetsku stranicu GNK Dinama nakon pobjede, nastavivši: Moji igrači su pokazali da su najjači kada je najpotrebnije te su i zadnju kap znoja ostavili na terenu i na tome im iskreno čestitam. Drago nam je što smo na najljepši mogući način svijetu prezentirali rad naše nogometna škole koja je, s razlogom, izuzetno cijenjena na svjetskoj nogometnoj mapi. Također, zahvalio bih se svom stručnom stožeru. Kažem, ovo je trenutak koji ćemo vječno svi pamtiti.

Modri su bili prva momčad skupine B, gdje su prvoga dana dobili AC Milan i odigrali neriješeno s ganskim predstavnikom, a drugog dana su bili bolji od kineskog Shandonga i argentinskih Boca Juniorsa.

U četvrtfinalu su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili južnokorejski Ulsan, a do finala su došli preko Arsenala.

hrt.hr