Dinamo - Young Boys 1:2

Dinamo, Liga prvaka, Europska liga, GNK Dinamo
Zagreb je živio groznicu Lige prvaka, stadion je bio skoro pun. I to je najveća pobjeda. Ne, plavi nisu podbacili

"Nikada niti jedna moja momčad, niti u Austriji, niti u Italiji, niti u Poljskoj, nije napustila teren a da je pritom bila izviždana. Nebitno jesmo li pobjeđivali ili gubili, moje su momčadi uvijek davale sve od sebe na terenu, a to mi je najvažnije. I navijači su to znali prepoznati."

Govorio je tako Nenad Bjelica u travnju, prije preuzimanja maksimirske klupe.

U 85. minuti, kada su plavima trebala još dva gola, sa tribina se, jače nego dotad, orilo "Dinamo Zagreb"! Dinamo nije uspio ostvariti san, ali nipošto nije podbacio.
Vezano

Da u startu ne bi bilo podcjenjivanja: Young Boys je prvak Švicarske i vodeća momčad lige ove sezone s 15 bodova u pet kola, već sada sedam više od najbližeg pratitelja Basela!

Uvjerljivi lider 12. lige Europe (Hrvatska je 16.). Uefa je postrožila sustav natjecanja i prvi put nakon deset godina Dinamo je na posljednjoj stubi prije skupine imao za suparnika prvaka osjetnije jače lige. Da, ovaj Young Boys jači je nego što su bili MTK, Malmö, Maribor i Skenderbeu preko kojih su plavi ulazili u skupinu.

A ovaj Dinamo ima ono nešto. Prepoznala je to publika, prepoznali su to navijači, napunili su Maksimir (28.137 gledatelja), Zagreb je živio groznicu Lige prvaka. I to je možda najveća pobjeda.

Iako su još nakon lijepih 1:1 iz Berna opet krenule rasprave je li bolje da Dinamo bude vreća za napucavanje u Ligi prvaka ili da bude konkurentan i skuplja bodove u Europskoj ligi.

Sad slijede teški mjeseci za Nenada Bjelicu. Brzo će doći petak i ždrijeb skupina, pa pumpanje do prvoga kola skupine, pa ono na čemu su padali svi Dinamovi treneri. Momčad koja se pripremala da vrhunac doživi krajem kolovoza, u pravilu je u studenom i prosincu izgledala iscijeđeno.
S Bjelicom se, međutim, osjeća veća nada i vjera nego kod prethodnika. Osjeća se da njegov Dinamo može doživjeti san europskog proljeća.

Bjeličin Dinamo je pragmatičan, nema ekstra individualaca nego pravu škvadru, momčad, stvara šanse, dobro se brani... i ima dvije momčadi! Jedna dobro gura u HNL-u, druga u Europi.

Ima i navijače, pun stadion. Ima i san: europsko proljeće. Pa nek' sve to potraje i do - ožujka!

Goal.hr