Dinamo večeras igra za 15 milijuna eura, ali i dolazak velikih klubova u Zagreb

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, GNK Dinamo Zagreb, GNK Dinamo Zagreb, Liga prvaka

Zagrebački Dinamo večeras točno u 21:00 sat igra prvu play off utakmicu Lige prvaka. Utakmica se igra na Maksimiru, a protivnik je norveški Rosenborg.

Dinamo je veliki favorit u ovom dvoboj, ali upravo zbog toga mora biti izuzetno oprezan. Norvežani imaju dosta europskih utakmica u nogama i nisi se slučajno našli u ovom play offu.

Zanimljiv podatak je da ukoliko Dinamo prođe u skupine, dobit će čak 15 milijuna eura od UEFA-a, a ulazak u Ligu prvaka znači i dolazak najboljih klubova Europe na Maksimir.

U slučaju ulaska u Ligu prvaka Dinamo će se naći u trećoj jakosnoj skupini u ždrijebu, a to je momčad Nenada Bjelice mogla samo sanjati godinama unazad, no kako su ispali Porto, Basel, Celtic, Dinamo Kijev i Kopenhagen, Dinamu se otvorilo mjesto.

To bi moglo značiti da bi Dinamo mogao dobiti nešto lakši ždrijeb nego prethodnih godina. Na Maksimir bi mogli doći Barcelona, Shakhtar i pobjednik susreta u play-offu između Cluja i Slavije iz Praga.

Utakmicu sudi iskusni Talijan Daniele Orsato, a ostalo je još nešto malo ulaznica za utakmicu. Maksimir bi mogao biti ispunjen do posljednjeg mjesta.