Dinamo torpedirao žutu podmornicu

Dinamo, Dinamo, Dinamo, helsinki, Liga prvaka, nk karlovac, Dinamo, Dinamo, pojačanje, Raul Ruidiaz

Na maksimirskim tribinama Villarreal je dočekalo gotovo 25 tisuća ljudi, a igrači su im do maksimuma opravdali povjerenje. Tko dulje prati Dinamo, ovo nije mogao očekivati. Dinamo protiv jačih protivnika obično krene žustro, te se nakon jalove inicijative ubrzo ispuše i izgubi bodove.

Ovog puta napadi su bili krajnje svrsishodni, i u prvih 40 minuta u opasnosti je bio samo jedan vratar – Diego Lopez. Nakon mlakog pokušaja Badelja, vodstvo Dinama došlo je u 18. minuti kada je Sammir nakon briljantne akcije loptu gurnuo tradicionalno mirnom Anti Rukavini. Šibenčanin je zabio, ljudi su podivljali od sreće.

Villarreal vrvi od jakih imena, i to bi za Dinamo inače bilo dovoljno, ali ne i za 'modre' koje vodi Vahid Halilhodžić. Pristup je bitno promijenjen, Dinamovi igrači povremeno su podsjećali na kamikaze.

Villarreal je u prvom dijelu zaprijetio tek preko kapetana Senne, čiji je dalekometan udarac Kelava uspio primiriti. Teško je bilo Dinamu naći slabu točku.

U nastavku Vaha nije 'povukao trupe'. Dinamo je ostao ambiciozan i krenuo po drugi gol. Za razliku od derbija na Poljudu nisu prosuli prednost i krenuli prema najvećoj europskoj pobjedi u posljednjih deset godina. Propustili su dvije prilike za 'zatvoriti dvoboj', ali nije im se obilo o glavu.

Senna je dobio crveni karton, a malo potom Chago je oteo loptu, dao Cufreu koji asistira za Sammira. Igrač utakmice je zabio za 2:0 i bajka je zaokružena. Dinamo je odigrao najbolju utakmicu od pobjede u Amsterdamu i najavio novi pokušaj prolaska u europsko proljeće.

U drugom susretu iz ove skupine Club Brugge i PAOK su odigrali bez pobjednika, 1:1.

U narednom kolu Dinamo gostuje u Solunu protiv PAOK-a, a susret je na rasporedu 30. rujna. U drugom dvoboju Villarreal će ugostiti Club Brugge.

Dinamo - Villarreal 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Rukavina (18'), 2:0 Sammir (79')

Dinamo: Kelava, Bišćan, Tonel, Vrsaljko, Cufre, Ademi, Morales (od 56. Chago), Tomečak, Sammir (od 87. Bečiraj), Badelj, Rukavina (od 72. Ibanez)
Villarreal: Lopez, Gonzalo, Musacchio, Perez, Capdevilla, Cani (od 63. Cazorla), Senna, Soriano (od 46. Rossi), Montero, Altidore, Ruben (od 46. Valero)

izvor: tportal.hr