Dinamo svima pokazao koliko je bolji od Hajduka!

... nažalost, ponovno izgledao kao stadion duhova...

Utakmica je počela sjajno za Hajdukovce, koji su na Maksimir stigli puni poleta i nade u moguće iznenađenje. I nade su se nakratko ispunile. Već u 35. sekundi Mijo Caktaš zabio je za 1:0. Lopta je došla do Vukovića na desnoj strani šesnaesterca, dobro se Crnogorac oslobodio Šimunića, gurnuo na drugu stranu za Caktaša koji je ostao sam i ugurao loptu u mrežu.

Južna tribina, dopola popunjena navijačima u bijelom, eruptirala je od oduševljenja. Međutim, brzo se pokazalo, bilo je to varljivo vodstvo.

Modri su već u 11. minuti bili vrlo blizu izjednačenja, kad je udarac Duje Čopa prohujao malo pored vratnice, a onda je krenula prava ofenziva na Hajdukov gol.

Junak gostiju u tim je trenucima bio vratar Goran Blažević, koji je u prvih 45 minuta skinuo barem pet 'zicera' Dinama. Nije ga uspio savladati Ademi s deset metara, pa Beqiraj, pokušavai je i Čop, a na kraju je Blažević skinuo i odličan udarac glavom Tonela nakon kornera.

A onda se ukazao Sammmir i počeo je veliki preokret. Rukavina je u 37. minuti sjajno pronašao Sammira koji je pobjegao obrani Bijelih, nakon čega je fantastičnim poluvolejem u skoku probušio Blaževića.

Sve nade hajdukovaca pale su u vodu u 43. minuti, kad je odličnu loptu iz sredine terena poslao Kovačić, a Čop iskosa s desne strane zabio za 2:1. U njagorem trenutku za goste, Dinamo je potvrdio apsolutnu nadmoć na terenu i premoć u prilikama.

Nastavak utakmice Modri su odradili gotovo rutinski. Tek u drugom pluvremenu bilo je jasno kolika je razlika u kvaliteti dvaju momčadi, jer Hajduk, iako se to očekivalo, jednostavno nije mogao pritisnuti Dinamo i eventualno izjednačiti. Baš suprotno, Beqiraj je promašio stopostotnu priliku u 50. minuti, a sve dvojbe otklonio je Sammir u 78. minuti iz penala. Vida je odradio jedan od svojih prodora po desnoj strani, u prolazu ga je sapleoVršajević, a sudac Svilokos pokazao je na bijelu točku.

U zadnjim je minutama i mladi Alen Halilović trebao imati svoj debi iz snova, ali njegov sjajan lob Blaževića dirao je Krstanović na crti i upropastio mladiću trenutak koji bi pamtio cijeli život. Sudac Svilokoc sudio je zaleđe jer je napadač Dinama dirao loptu.

Na kraju, Dinamo je očekivano potvrdio primat u hrvatskom prvenstvu i prvo mjesto na tablici, a mladićima iz Hajduka ostaje da nastave svoju lijepu priču, i uz vjerne navijače, što prije postanu prava prijetnja Dinamu. Zbog dobrobiti hrvatskog nogometa.

Izvor: sportski.net.hr