Dinamo protiv PSV-a uzeo prvi europski bod

Dinamo, PSV, Europska liga, Dinamo, Međugorje
U susretu 3. kola skupine B Europske lige u četvrtak su nogometaši Dinama pred praznim tribinama Maksimira protiv PSV Eindhovena odigrali 0-0. Utakmica je odigrana bez gledatelja zbog Uefine kazne.

Šok terapija, sa smjenom trenera Branka Ivankovića nakon samo osam utakmica na klupi "modrih", ipak je dala nekog rezultata. Dinamova igra djelovala je bolje negoli u porazima od Čornomoreca i Ludogoreca, a osvojen je i prvi bod u Europskoj ligi. Umjesto Ivankovića, momčad Dinama vodili su sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni treneri Damir Krznar i Igor Cvitanović.

U prvom poluvremenu Dinamo je bio puno bolja momčad, imao je nekoliko izglednih prilika, a najbolju u 31. minuti. Kontranapad "modrih" četiri na dva upropastio je Soudani, koji se je odlučio na solo akciju, ali je vratar Tyton uspio obraniti njegov udarac.

Prije toga, u razdoblju od 13. do 17. minute, tri izgledne šanse za Dinamo. Prvo se Antolić probio do desnoj strani do korner linije te je ubacio povratnu loptu za Pinta, ali obrana PSV-a uspjela je na vrijeme reagirati i rasčistiti situaciju. Potom si je Brozović driblingom izborio prostor za udarac sa 15 metara, no lopta je okrznula braniča PSV-a i otišla je u korner. U 17. minuti Antolić je uposlio Soudanija, ali on iz dobre pozicije loše puca.

U drugom dijelu tempo je pao, posebice je to bilo osjetno u igri Dinama. Pa iz iz drugog poluvremena vrijedi zabilježiti samo dvije situacije.

U 72. minuti Dinamo je kombinirao na vrhu 16-erca, ali je udarac Čopa blokiran, a potom Pivarić puca pored gola. Na samom kraju susreta, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Ademi je odlično pucao sa 17 metara, ali vratar PSV-a je obranio.

U drugom susretu iz skupine Ludogorec je na gostovanju u Odesi pobijedio Čornomorec 1-0 golom Zlatinskog u 45. minuti. Na ljestvici vodi Ludogorec sa devet bodova, PSV ima četiri, Čornomorec tri, a Dinamo je posljednji s jednim bodom. U sljedećem kolu, 7. studenoga, Dinamo gostuje kod PSV-a.

Hina