Dinamo novom pobjedom osigurao jesen u Europi

Dinamo, Dinamo, Dinamo, fc brugge
Nakon što je Hajduk remijem u Bukureštu ostvario zacrtani plan i osigurao ulazak u borbu po skupinama Europske lige, na redu da to učini bio je Dinamo. 'Modri' su iz Mađarske donijeli izvrstan rezultat i tih 2:0 jamčilo je opuštenost u igri koja je trebala rezultirati novim loptama u mreži srpskog golmana Stevanovića. Dinamo je solidno otvorio utakmicu, preuzeo rizik i napadački se postavio u odnosu na Györ, no u 17. minuti Ceolin je pogodio s 10-tak metara iz gužve. Bio je to prvi udarac Mađara prema Filipu Lončariću i odmah su zabili gol, prenosi tportal.hr.

Nakon primljenog gola 'modri' su nastavili s inicijativom, no sve su češće griješili na svojoj polovici pružajući Mađarima tako priliku za brzi uzvrat. Srećom, u pravilu su se gosti spetljali u posljednji trenutak ili su njihovi udarci odlazili pored gola. Dinamo je prvu pravu priliku imao tek u 33. minuti i to nakon što je Vrsaljko izborio jednu već izgubljenu loptu, a Rukavina je petom promašio okvir gola iz vrlo teške pozicije.

Tek nakon te prilike Dinamo je zaigrao bolje, mladi Kramarić imao je dvije dobre prilike, a i Sammir je konačno počeo tražiti loptu i organizirati opasnije napade. Isplatilo se to u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, kad je Sammir uposlio dugom loptom Moralesa na lijevoj strani, Čileanac je ušao u kazneni prostor, a netko od gostujućih stopera ga je srušio. Bio je to jedanaesterac čist ko suza, a u 1:1 'pretvorio' ga je Sammir.

Zagrepčani su u drugi dio ušli vrlo čvrsto, s idejom kako ugroziti gostujućeg golmana i sve je to izgledalo jako dobro. Mađari nisu uspjevali održati posjed lopte dulje od 10-tak sekundi, a već bi im netko od 'modrih' uklizao i odnio loptu. Konačno rješenje Dinamove budućnosti u Europi vidjeli smo u 84. minuti kad je i Dodo srušen u gostujućem šesnaestercu, a s bijele točke svoj drugi gol zabio je Sammir.