Dinamo kupio 16-godišnjeg klinca za pola milijuna kuna!

Dinamo
Kruno Ivančić novo je pojačanje Dinama. U 16-godišnjem napadaču 'menadžer stoljeća' Zdravko Mamić prepoznao je talent od kojega bi u budućnosti mogao profitirati, pa je bez problema isplatio Croatiji iz Sesveta čak 500.000 kuna odštete.

Sesvečani nisu ispunjavali obaveze iz stipendijskog ugovora prema svom junioru, pa je stalni član mlađih hrvatskih selekcija tužio Croatiju, a Arbitražna komisija presudila je u njegovu korist. Vidjevši da je vrag odnio šalu, Zvonko Zubak se brže-bolje javio kolegi Mamiću i iskoristio bogatu Dinamovu ponudu.



"Istina je, prodali smo ga Dinamu. Imao je veliku želju otići, a mi smo mu ispunili želju i nešto zaradili", rekao je predsjednik sesvetskog kluba.

Novo pojačanje maksimirske momčad je debi u kockastom dresu imalo u svibnju 2008. zabivši dva gola za hrvatsku U-14 reprezentaciju. U proljeće 2009. je već prekomandiran u U-16 vrstu, a povremeno je igrao i za svoje godinu dana mlađe vršnjake.

Od rujna prošle godine je standardni član U-17 selekcije, s kojom je igrao kvalifikacije za EP u Crnoj Gori. Hrvatska je osvojila prvo mjesto, a Ivančić je na sve tri utakmice bio u udarnom sastavu izbornika Ivana Gudelja, zabivši gol u pobjedi nad Danskom (2:1).

Mladi napadač bi za novi klub trebao debitirati već ovaj vikend, kada Dinamove mlađe kategorije u nedjelju igraju protiv Zadra. Net.hr|