Dinamo doveo 14-godišnjaka kojeg želi pola Europe

Fran Brodić, Dinamo
Dječak o kojemu široka javnost još ne zna mnogo, no, kako tvrdi Dinamo, igrač koji je već dulje vrijeme podcrtan i zaokružen u bilježnicama skauta najvećih europskih klubova, došao je iz NK Zagreba.

- Teško mi je uopće naći riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Došao sam u Dinamo i jedva čekam početi s treninzima i radom. Znam da me čeka stalno dokazivanje i rad te se tome veselim. Dinamo je naš najveći klub i siguran sam da ću ovdje napredovati. Stvarno sam neopisivo sretan - rekao je Brodić.

Dinamo već dulje vrijeme prati ovog mladog ofenzivnog igrača, a svjetla pozornice posebno je skrenuo na sebe svojim nastupima na Nike Premier Cupu u Budimpešti ovoga svibnja. Brodić je na neslužbenom svjetskom klupskom prvenstvu do 16 godina bio najbolji igrač i dijelio je mjesto prvog strijelca. Njegovi nastupi s igračima koji su većinom bili godinu dana stariji bili su impresivni pa se njegovo ime našlo u bilježnicama mnogobrojnih skauta, no Dinamo je bio najbrži.

Direktor Dinamove omladinske škole Romeo Jozak bio je zadovoljan obavljenim poslom:

- Radi se o igraču koji je velika perspektiva. Naravno, on još nema niti 15 godina i pred njime je puno rada, ali ne sumnjam da ćemo uz dokazani know-how izvući maksimum i dobiti pravog igrača. Pred njim je puno rada i dokazivanja, a na nama je omogućiti mu razvoj kako bi jednoga dana zaigrao i za prvu momčad - zaključio je Jozak.