Di Vaio: "Bokšić je bio pravi šampion"

Marco Di Vaio rođen je 15. srpnja 1976. u Rimu, a osim u Italiji igrao je i za španjolsku Valenciju i francuski Monaco. Za reprezentaciju Italije nastupio je 14 puta i postigao dva pogotka. Zadnje dvije sezone igra u talijanskom prvoligašu Bologni.

Prošle sezone se Bologna spasila u zadnjem kolu, a vi ste bili na korak od naslova najboljeg strijelca lige. Kako gledate na ovu sezonu i što mislite da vi i Bologna možete napraviti?

"Ove godine sam poništio sve što se do sada dogodilo. Ne radim više usporedbe s onim što je bilo jer je svaka sezona zasebna priča. Mislim da ove godine možemo napraviti bolje od prošle i spasiti se mirno, bez velike muke. Za razliku od prošle sezone kada smo se spašavali u zadnjem kolu."

Nedavno ste promijenili trenera. Što se promijenilo s Colombom, što je unio novoga?

"Colomba nam je dao tri stvari: jasnu metodologiju rada, samopouzdanje i želju za pobjedom. Sve to skupa se pretvara u jedan drugačiji odnos prema utakmicama."

Di Vaio se najduže zadržao u Parmi između 1999. i 2002. U tom je klubu i odigrao najviše utakmica (83) i zabio najviše golova (41). S Parmom je osvojio jedan Kup i jedan Superkup, dok je s Juventusom osvojio Serie A i Superkup, a s Valencijom Europski superkup 2004. godine. Od svih klubova u kojima ste igrali gdje ste se najbolje osjećali i zašto?

"Nemam nekakvih posebnih preferencija. Imam lijepe uspomene vezane uz svaki grad i svaki sastav u kojem sam igrao. Vezan sam uz sve klubove za koje sam igrao jer kod svakog od njih imam neko posebno sjećanje."

Koje su vam najljepša i najružnija uspomena karijere?

"Najljepša uspomena je opstanak s Bolognom u prošloj sezoni. Najlošija uspomena je pak izgubljeno finale Lige prvaka u dresu Juventusa."

Što mislite o Edoardu Reji na klupi Hajduka?

"Nadam se da će to za njega biti jedno pozitivno iskustvo i da će uspjeti u konačnici ostvariti sve zacrtane ciljeve."

Tijekom vaše karijere igrali ste s nekoliko hrvatskih igrača. Kako biste opisali svakog od njih?

"Bokšić je bio odličan igrač, pravi šampion. Stanić je bio odličan suigrač, a Tudor je momak koji je uvijek pozitivan i radostan."

Vi ste iz Rima. Ove godine su rimski sastavi u velikoj i dosta neočekivanoj krizi. Mislite li da je to samo prolazna kriza i koji su po vama razlozi?

"Da, mislim da je to ipak prolazna kriza. Ne vjerujem da će do kraja sezone biti u ovakvoj situaciji, već smatram da će se uspješno boriti do zadnjeg kola za ostvarivanje svojih ciljeva u prvenstvu. Uz to vjerujem da će daleko dogurati i u Europi."

sportnet.hr