Deset navijača Sarajeva osuđeno za nerede na Širokom Brijegu

Osuđeni su Eldin Turkić, Edis Memić, Aldin Popara, Zlatan Gačić, Edad Zubetljak, Mirza Šiljković, Mirza Sokolović, Adis Ahmetagić, Zlatan Husić i Muhamed Grbo. Optuženi navijač Faruk Džanko je oslobođen.

Sudac Franjo Ravlija rekao je kako je presuda donesena na osnovu video snimaka i fotografija, te iskaza svjedoka. Dodao je da su osuđeni izazavali nerede u kojima je ozlijeđen veći broj policajaca, te pričinjena materijalna šteta na voziilima i objektima.

- Sud se poziva na te dokaze, na neka izvješća iz Sarajeva gdje su optuženi davali sami bez odvjetnika izjave koje se nisu mogli koristiti u postupku, a uz te izjave priložena su ta izvješće i fotografije', rekao je Nermin Dizdar, odvjetnik osuđenog Zlatana Gačića najavivši žalbu, prenijela je Federalna televizija.

Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka.

Za ubojstvo Vedrana Puljića tereti se Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Županijskog suda u Širokom Brijegu koji se terete za Knezovićevo oslobađanje, te protiv jednog navijača Širokoga Brijega.