Denis Zvonić: Očekujem nastup i za U-21 reprezentaciju BiH

Povjerenje Mirze Varešanovića, Asmira Džafića i Ibre Rahimića samo je potvrda potencijala koji ima ovaj mladi vezni igrač.

- Drago mi je da su sva trojica mojih dosadašnjih trenera imala povjerenje u mene, kao i to da je klub stao iza mene kao mladog igrača i pružio mi priliku da stječem iskustvo. Zahvalan sam im na tome. Činjenica je da sam nekad odigrao bolje, a nekada lošije, ali moram biti zadovoljan 2012. godinom. Bila je to godina moje igračke afirmacije. Sada slijedi dokazivanje u dresu Veleža.

U drugom dijelu sezone povrede su djelomično uticale na Vaše nastupe i igru.

- Da, zadobio sam tu neugodnu povredu skočnog zgloba. To je uticalo malo na moje nastupe pred kraj sezone, ali i to je sada hvala Bogu prošlost.

Pored nastupa u dresu Veleža, 2013. godinu trebao bi obilježiti i povratak u reprezentativni dres.

- Prilika za to je bila utakmica sa Poljskom i bio sam na popisu za utakmicu u Zenici. Ipak, povrijedio sam se i nakon razgovora sa izbornikom, zaključili smo se da nije pravi trenutak za debi. Kao što sam već rekao, sada je hvala Bogu sve dobro i trebao bih debitirati protiv Srbije.

U mlađim selekcijama već si upisao nastupe za BiH, nastup za U-21 predstavljao bi kontinuitet reprezentativnih nastupa. Možda jednog dana dogodi se i za „A" reprezentaciju ?

- E sada je to ipak previše daleko iz mog kuta gledanja. Idemo polako, dobre igre u Veležu, pa U-21 reprezentacija, a onda šta bude.....To je za sada daleko.

Velež je u subotu krenuo sa pred pripremama. Kakvo je stanje u ekipi ?

- Ovo je tek ona početna faza. Stanje je uobičajeno i normalno na početku priprema i u prelaznom roku. Iako su nam rezultati nešto lošiji od željenog, atmosfera u klubu je izuzetno dobra. Mnogo je faktora koji doprinose tome i zaista je dobar osjećaj raditi u takvoj atmosferi. Mi trenutno imamo samo jedan cilj, a to je na vrijeme povećati bodovnu zalihu. Vjerujem u to i znam da možemo, posebno uz neka adekvatna pojačanja - ističe Zvonić.

fkvelez.ba/hercegovina.info