Del Bosque: Izabrao sam one za koje mislim da su najbolji

Del Bosque, Del Bosque, Španjolci, Širi popis , Del Bosque, Španjolska nogometna reprezentavija, Del Bosque, nogometaši  Španjolska, Del Bosque, Euro 2016

"Nisam razgovarao s otpisanim igračima. Svi su htjeli biti tu no imamo samo 23 mjesta. Izabrali smo ono za što mislimo da je najbolje", izjavio je del Bosque.

Na listi nije bilo mjesta za 24-godišnjeg Isca iz europskog prvaka Real Madrida i 21-godišnjeg Saula, standardnog igrača doprvaka Europe Atletico Madrida. S popisa je otpao i desni bek Real Madrida Dani Carvajal (24) koji je ozlijedio desnu nogu u subotu u finalu Lige prvaka protiv Atletica.

"Žao mi je zbog ozljede Carvajala", napomenuo je izbornik koji na toj poziiji ima 31-godišnjeg Juanfrana Torresa iz Atletica, te 21-godišnjeg braniča Arsenala Hectora Bellerina.

"Znali smo da bi smo u svakom trenutku mogli posegnuti za igračima s pomoćne liste i tako je bilo u slučaju Bellerina", rekao je del Bosque.

"Svaki od igrača na ovoj konačnoj listi je zbog nečega što vrednujemo", dodao je.

Španjolska je u nedjelju pobijedila u prijateljskoj utakmici Bosnu i Hercegovinu s 3-1 igrajući bez nogometaša Atletica, Barcelone i Reala. U srijedu će u Salzburgu igrati protiv Južne Koreje.

"To je reprezentacija koja puno napreduje te će sigurno biti dobar protivnik za prijateljsku utakmicu", poručio je del Bosque.

Branitelj naslova prvaka Španjolska igrat će u skupini D s Hrvatskom, Češkom i Turskom. Dvoboj Španjolske i Hrvatske igrat će se 21. lipnja u Bordeauxu.

REPREZENTACIJA ŠPANJOLSKE,

VRATARI: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

OBRANA: Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Hector Bellerin (Arsenal), Juanfran (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid)

VEZA: Sergio Busquets (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern), Bruno Soriano (Villarreal), Andres Iniesta (Barcelona), Koke (Atletico Madrid)

NAPAD: Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Manuel "Nolito" Agudo (Celta), Lucas Vasquez (Real Madrid)

Hina