FOTO  Davor Stanković, kadet NK Neretve: Očekujemo bolje rezultate u drugoj polusezoni

Neretva - Adriatic

Jedan od igrača koji nastupaju za kadete Neretve je i Davor Stanković iz Neuma. Davor je počeo trenirati sa sedam godina u HNK Neum gdje je prošao sve kategorije do kadeta. Od ove sezone postao je član NK Neretve iz Metkovića.

Ove sezone pristupio si NK Neretvi, kako si zadovoljan s uvijetima i ekipom?

- Jako sam zadovoljan sa svime. Ekipa me je odlično primila jer momke poznajem od prije - pohađam školu u Metkoviću, a uvijeti su odlični gdje svaki dan imamo treninge.

Trenutno se nalazite na 4. mjestu iza Adriatica, Solina i Dugopolja. Jesi li zadovoljan rezultatima ove polusezone?

- Da, trenutno se nalazimo na 4. mjestu. S rezultatima možemo biti zadovoljni iako smatram da mi možemo puno više, ali neki uvijeti prvenstveno ozljede nekih igrača utjecali su i na rezultate ove polusezone. Mislim da ćemo u drugoj polusezoni ostvariti još bolje rezultate jer imamo kvalitete.

Kojega trenera smatraš najviše zaslužnim za svoj nogometni razvoj?

- Od svakog trenera koji me je trenirao naučio sam nešto. To su treneri iz Neuma Ante Ajduk-Duka, Mato Čamo i možda najzaslužniji Ivan Matić, te sadašnji trener u Neretvi Goran Galov s kojim odlično surađujem.

Ovo ljeto bio si pozvan u kamp Širokog Brijega gdje si proveo neko vrijeme:

- Da, ovog ljeta proveo sam 15 dana u NK Širokom Brijegu. To mi je jako puno pomoglo jer sam osjetio rad u jednom velikom klubu koji je uz Zrinjski jedan od najboljih klubova u BIH, te mi ostaje jedno veliko iskustvo za dalje.

Tko ti predstavlja podršku u nogometu i općenito u životu?

- Najveća podrška su mi moji roditelji pogotovo moj otac Ivan koji nikad ne propušta nijednu moju utakmicu. On se prije bavio nogometom pa se razumije u sve to, te mi nakon svake utakmice ukazuje na greške i daje mi savjete kako bi bio još bolji.

Svaki mladi nogometaš ima i svoj uzor u svijetu nogometa:

- Kao i svaki mladi nogometaš tako i ja imam nogometnog uzora. On je mladi igrač Reala Daniel Carvajal za kog smatram da je jedan od najboljih desnih bekova na svijetu.

Možeš li usporediti rad i uvijete u Neumu i Metkoviću?

- Iako omladinska škola HNK Neum odlično radi zahvaljujući najviše trudu trenera Ivana Matića, smatram da je u Metkoviću jedna veća razina - veća konkurencija među igračima i kvaliteta lige, a i odličan rad trenera Galova. U Metkoviću imamo treninge svaki dan.

Kakvi su ti planovi i ambicije za budućnost?

- Na prvom mjestu mi je škola, ali volio bi da svojim radom i trudom pokušam uspjeti i u nogometu. Nadam se da ću u budućnosti to i ostvariti. Što se tiče ekipe, nadam se da ćemo iduće polusezone ostvariti bolje rezultate te pokušati dohvatiti drugo mjesto na tablici.

HERCEGOVINA.info