David Beckham završio karijeru!

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije i marketinški najeksponiraniji svjetski nogometaš David Beckham (38) objavio je kako će se po završetku aktualne sezone povući u mirovinu...

- Zahvalan sam PSG-u što mi je dao priliku da nastavim, ali osjećam da je ovo pravo vrijeme za završim svoju karijeru, igrajući na najvišoj razini - poručio je Beckham.

U igračkoj karijeri koja se protegla na 20 godina Beckham je, uključujući ovosezonski naslov francuskog prvaka sa PSG-om, osvojio 19 trofeja, od čega 10 prvenstvenih naslova. Također, jedini je engleski igrač koji je osvajao prvenstvene naslove u četiri različite zemlje.

- Da ste mi kao mladom dečku rekli da ću igrati i osvajati naslove sa mojim dječačkim klubom Manchester Unitedom i da ću igrati za neke od najvećih svjetskih klubova i skupiti više od 100 nastupa za reprezentaciju, rekao bih vam da je to fantazija. Sretan sam što sam realizirao te snove - dodao je igrač koji je za englesku reprezentaciju skupio 115 nastupa, počevši od debija 1996., do posljednjeg susreta protiv Bjelorusije 2009. godine.

- Ništa nikad neće posve zamijeniti igru koju volim. Ipak, osjećam da započinjem novu avanturu i iskreno sam uzbuđen zbog onoga što me čeka.

Nogometnu karijeru Beckham je započeo 1993. u dresu Manchester Uniteda s kojim je između ostaloga osvojio šest naslova engleskog prvaka i jednu Ligu prvaka. U redove Real Madrida preselio je 2003., od 2007. zaigrao je za Los Angeles Galaxy, a tijekom boravka u MLS ligi je u dva navrata dolazio u Milan na posudbe.

U redove PSG-a stigao je u siječnju potpisavši petomjesečni ugovor, a svu zaradu odlučio je donirati u dobrotvorne svrhe. Do kraja sezone Beckhamov PSG očekuju još dvije utakmice, zaključno s onom protiv Lorienta 26. svibnja.

dnevno.hr