Dario Zadro: Nemam bojazni pred izazovima

...Uprave gabelskog premierligaša da nastavi kao šef struke raditi s mladom momčadi koju i najbolje poznaje s obzirom da je odradio kompletne pripreme zajedno s bivšim šefom koji trenersku karijeru nastavlja u Širokom Brijegu.
- Osjećaji su malo pomiješani, koliko god mi je žao, toliko mi je i drago da je Slaven otišao u Široki Brijeg, jer je to stepenica više u njegovoj karijeri i želim mu svu sreću. Čast mi je i zadovoljstvo da sam dobio povjerenje GOŠK-a da nastavim voditi ekipu i nadam se da ću ga i opravdati, rekao je Dario Zadro, koji je u igračkoj karijeri nosio dres mostarskih klubova Lokomotive i Branitelja. Nova struka vjeruje da nagle promjene ne bi trebale donijeti negativne šokove.

- Nastavili smo normalno s radom, mislim da nas ovo nije poremetilo, nisam primijetio na igračima. Od početka sam s ekipom, imamo izgrađen odnos trener - igrači, međusobno povjerenje, dosad i rezultat, pa se nadam da ćemo nastaviti s uspjesima i ubuduće, govori Zadro.
Musa i Zadro su zajedno gradili momčad posljednja dva mjeseca, pa značajnijih promjena u igri i timu ne bi trebalo biti.
- Neće biti posebnih promjena u načinu igre i početnih jedanaest iako uvijek ostavljamo otvorenu šansu do utakmice da se igrači nametnu, svi imaju jednaku priliku. Nemamo preveliku širinu, povremeno smo imali nedoumica koga staviti u prvih 11, ali se to mijenjalo od meča do meča i prema trenutačnoj formi, kaže Zadro.
Angažman u GOŠK-u je za Zadru prvi kao šefa struke jednog seniorskog tima, a pred sobom ima dosta nezgodan raspored. U sljedeća četiri kola će se Lavovi suprotstaviti sarajevskim klubovima (redom Olimpicu, Željezničaru, Sarajevu i Slaviji).
- Istina imamo težak raspored, ali idemo utakmicu po utakmicu. Kao trener nemam bojazni pred izazovima. Olimpic je objektivno kvalitetnija ekipa od nas, a vjerojatno će se dobro pripremiti zbog kikseva u prva dva kola. Ali i mi imamo svoj cilj, idemo po pozitivan rezultat. Dobro ih poznajem, dva puta sam ih gledao u pripremama, a u prvenstvu kontra Rudara i nemam puno nepoznanica, rekao je novi trener Gabeljana, Dario Zadro.

"Olimpic dobro poznajemo"

GOŠK, istina, očekuje težak protivnik u subotu, ali s druge strane momčad će biti kompletnija nego je to bila u prethodne dvije utakmice. Struci će na raspolaganju biti i oporavljeni Marko Grgić te Ivan Kukavica koji je odradio kaznu crvenog kartona iz prošle sezone. Izostat će Šabanović, Badrov i Bošnjak.
- Ne idemo Olimpicu braniti se, nemamo takav profil igrača. Probat ćemo igrati svoju igru, ali naravno da se u tome pita i protivnik. Pokušat ćemo sve najbolje uraditi, a za koliko će to bodova biti dovoljno, vidjet ćemo, kaže Zadro.
Prošle sezone je GOŠK na Otoci odigrao 0:0, a na Podavali slavio 3:0.
- Njihova ekipa se od tada nije puno promijenila, ali naša jest. Te utakmice ništa ne znače. Ipak, mislim da i oni nas dosta poznaju jer su bili na pripremama u Čitluku i gledali nas u test susretima jednako kao i mi njih, dodao je Zadro.

Piše: Ersan Bijedić / Dnevni list