Dario Dumić potpisao za N.E.C. Nijmegen

Dario Dumić potpisao za N.E.C. Nijmegen

...nogometaš N.E.C. Nijmegena s kojim je potpisao ugovor u klupskim prostorijama. Riječ je o posudbi do kraja sezone, nakon čega će s nizozemskim klubom potpisati trajni ugovor.
Dumić, koji je šest godina nastupao za danski Brondby, u nedjelju je stigao u Nizozemsku , a jučer je obavio liječničke preglede, da bi danas zvanično potpisao ugovor s N.E.C. Nijmegenom.

"Bilo je teško napustiti Brondby nakon toliko godina, ali vrijeme je bilo za promjenu. Zadovoljan sam transferom. Već sam upoznao neke stvari ovdje i zaista mi se sviđa. Sutra ću se upoznati i s ekipom", rekao je Dumić.
Dvadesettrogodišnji defanzivac ranije se povezivao sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a s njim su obavljeni i razgovori, a ističe da se nada da će izboriti poziv u bh. nacionalni tim.

"Cilj mi je da što više i bolje igram. Kao i do sada, želja mi je bila izboriti poziv u reprezentaciju, a nadam se da ću to ovdje uspjeti, jer se radi o kvalitetnoj ligi i klubu koji se bori za mjesta koja vode u europska natjecanja", dodao je bh. stoper.

Dumić je omladinski nogometaš  je igrao u Himmelev-Veddelevu i Hvidovreu, da bi nakon toga potpisao za engleski Norwich City, gdje je bio priključen i prvom timu. Vratio se u Dansku 2010. godine, kada je potpisao za Brondby za koji je igrao sve do sada.

Ovaj stoper igrao je za sve mlađe selekcije danske reprezentacije, ali nikada nije krio da mu je najveća želja zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine.